וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גם בארה"ב: פשיטות "שקטות" על חברות שמעסיקות עובדים זרים לא חוקיים

ניו יורק טיימס

11.7.2010 / 10:26

אסטרטגיית האכיפה החדשה מביאה לפיטורי עובדים זרים בלתי חוקיים אך ברוב המקרים הם אינם מגורשים



ממשל אובמה שינה את שיטת האכיפה הישנה על העובדים הזרים הבלתי חוקיים, והחליף אותה באסטרטגיית אכיפה שקטה יותר - שליחת סוכנים פדרליים לערוך ביקורת על רישומי החברה ולבדוק בהם האם יש בה עובדים זרים.



בעוד שאסטרטגיית האכיפה הובילה במקרים רבים לגירושם של עובדים לא חוקיים, ה"פשיטות השקטות", כפי שמכנים העובדים את הביקורת, מביאות בדרך כלל לפיטוריהם של עובדים כאלה, אך ברוב המקרים הם אינם מגורשים.



במהלך השנה האחרונה, מינהל האכיפה של ההגירה והמכס בארה"ב ערכה "פשיטות שקטות" כאלה ביותר מ-2,900 חברות. המינהל גרף לכיסו סכום שיא של 3 מיליון דולר עד כה השנה בקנסות שהטיל על חברות שהעסיקו עובדים זרים באופן בלתי חוקי. אלפים מעובדים אלה פוטרו, לפי הערכת ארגוני מהגרים.



לדברי החברות, הביקורת הנוכחית יעילה יותר, שכן היא מצליחה להגיע ליותר חברות מאשר הפשיטות שהיו נהוגות בימי ממשל ג'ורג' וו. בוש. בשיטה הנוכחית מחייבים הסוכנים את החברה לפטר את כל העובדים הזרים הלא חוקיים שמועסקים על ידה, ולא רק את אלה שנמצאים במפעל בעת הפשיטה.



בנאום שנשא בשבוע שעבר הסביר הנשיא אובמה מדיניות הגירה בשני שלבים. הוא הבטיח אכיפה נוקשה נגד מהגרים בלתי חוקיים, במקומות עבודה ובגבולות, ואמר כי אכיפה זו תכשיר את הקרקע לרפורמה בחקיקה, שתעניק סטטוס חוקי למיליוני מהגרים לא חוקיים שכבר נמצאים בארה"ב. בכירים בבית הלבן אומרים כי האכיפה כבר מופעלת, בעוד שהרפורמה לא צפויה להתרחש השנה.



בנוסף לשינוי באסטרטגיית הפשיטות, מינהל ההגירה האמריקאי גם אינו מגיש יותר אישומים פליליים נגד עובדים זרים בעלי סטטוס לא חוקי, שאין להם עבר פלילי.



חברי קונגרס רפובליקאים טוענים כי אובמה אמנם מדבר על החמרת המדיניות, אך למעשה הוא מקל אותה. "גם אם הם נחשפים, שוהים בלתי חוקיים מורשים להסתובב חופשי ולחפש עבודה בכל מקום אחר", אמר הסנאטור הרפובליקאי ג'ף סשנס מאלבמה. "הגישה הרופפת הזו היא מטרידה במיוחד", הוסיף. "בתקופה שבה כל כך הרבה אזרחים אמריקאים מתקשים למצוא עבודה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully