יום המסחר מתאפיין בעליות שערים לאחר שהמעו"ף איבד כ-5% מערכו מאז ה-6 בינואר השנה, ולאחר שביצע מהלך עליות של כ-17% בשבועיים. מדד המעו"ף עולה בכ-0.16% לרמה של 459.81 נקודות, מדד ת"א 100 עולה ב-0.1% לרמה של 442.83 נקודות, ומדד התל-טק 15 יורד ב-0.4%.
מחזור המסחר מסתכם הבוקר ב-75 מיליון שקל בלבד. עליות השערים מקבלות חיזוק מבורסות אירופה, כאשר בורסת פרנקפורט עולה בכ-1% בורסת פאריס עולה ב-0.7% ובורסת לונדון נסחרת ביציבות.
מניית טאואר מאבדת כ-4% במחזור של 1.3 מיליון שקל , לאחר שירדה אתמול בכ-5.1%. המניה מושפעת משני גורמים: האחד הוא הירידה של 5.1% במדד המוליכים למחצה בארה"ב אתמול, והשני הוא הנפקת איגרת החוב של החברה בפרמיה נמוכה יחסית, המתמרצת את המשקיעים להחזיק באיגרות החוב ולא במניות.
מניית טבע רושמת עליות של 0.6% לאחר שפתחה עם פער של 0.3%. החברה קיבלה אתמול אישור טנטטיווי לייצור ושיווק של תרופת ה-Mirtazapine שנועדה לטיפול בדיכאון. מניית טבע חזרה לתפוס בשבוע האחרונים את מרכז הבמה בבורסה התל אביבית, לאור הקיטון המשמעותי במחזורי המסחר, והיא צפויה לרכז גם היום את המחזור הגבוה בבורסה.
מניית אלקו ממשיכה במסעה צפונה, ומזנקת בכ-6% במחזור של כ-1.6 מיליון שקל. זאת, לאחר שזינקה אתמול ב-7.5% נוספים לאחר השלמת עסקת רכישת ברנדט תמורת כ-225 מיליון דולר. אתמול עלתה המניה ב-7.5%.
מניית נייס , שסבלה מלחץ כלפי מטה בעת האחרונה, מתקנת בעליות שערים זה היום השני ברציפות, ועולה בכ-1.3% במחזור של כ-2.3 מיליון שקל.
מניות הבנקים נסחרות ביציבות עם נטייה לעליות שערים. מניית בנק לאומי יורדת בכ-0.23% לאחר שהבנק הודיע כי יציע תוכנית פרישה מרצון לכ-300 עובדים שעלותה מוערכת בכ-120 מיליון שקל . מניית בנק הפועלים יורדת ב-0.11% כמו גם מניית בנק המזרחי שנסחרת בירידות בשיעור דומה.
מניית ישאל מזנקת בכ-15% במחזור של כחצי מיליון שקל, ללא סיבה הנראית לעין.
מניות קבוצת אי.די.בי רושמות ירידות שערים: מניית אי.די.בי פיתוח יורדת בכ-0.15%, מניית איי.די.בי אחזקות יורדת בכ-0.6% ומניית דיסקונט השקעות יורדת ב-0.2%.
תל אביב: אלקו מזנקת בכ-5.7% ומשלימה עליות של כ-13% ביומיים בעקבות רכישת ברנדט
גולן פרידנפלד
17.1.2002 / 12:31
טאואר יורדת בכ-4% במחזור של 1.3 מיליון שקל בעקבות הירידות אמש במדד המוליכים למחצה בארה"ב; טבע עולה בכ-0.6% במחזור של 12 מיליון שקל;