וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאחר שגייסה כ-110 מיליון דולר: נארוס נמכרת לבואינג עבור 70 מיליון דולר

גיא גרימלנד

12.7.2010 / 9:04

נארוס נוסדה ב-1997 ע"י הישראלים אורי כהן וסטאס חירמן ומומנה על ידי קרן וולדן הישראלית



לאחר שגייסה כ-110 מיליון דולר והפכה להיות אחת משיאניות הגיוס בזירת ההון סיכון הישראלית, נמכרת חברת נארוס האמריקאית שנוסדה על ידי הישראלי ד"ר אורי כהן ומומנה בין היתר על ידי וולדן ישראל עבור 70 מיליון דולר, כך נודע ל-themarker. נארוס היא אחת מחברות הטכנולוגיה הוותיקות בסצינת הסטארט-אפים.



נארוס נוסדה במאי 1997 כ-sams על ידי הישראלים אורי כהן וסטאס חירמן, יוצאי vdonet. בנובמבר 1997 הצטרף למייסדים מארק סטון, ושם החברה שונה לנארוס. החברה פיתחה פלטפורמה לאיסוף וניתוח דפוסי שימוש בתקשורת ip וכיום עוסקת בניתוח עמוק של מידע ברשת (deep packet inspection).



נארוס ביטלה פעמיים - באמצע 2000 ובתחילת 2001 - תוכניות להנפקה ציבורית בנאסד"ק, בשל המשבר בשווקים. בעבר היא שקלה להתמזג עם חברת אקזקט (xacct), המפתחות תוכנות חיוב וגבייה (billing) לשימוש ביישומי אינטרנט ובתקשורת סלולרית, אך החליטה שלא לעשות זאת. אקזקט נמכרה בסופו של דבר עבור 29.5 מיליון דולר לאמדוקס.



בין המשקיעים בחברה: קרנות ההון סיכון מייפילד, פרסידיו ונצ'ר פרטנרס, kpmg פיט מרוויק, גלובל קרוסינג ונצ'רס, צ'ייס קפיטל פרטנרס וולדן אינטרנשיונל, וולדן ישראל, אינטל ועוד. רוב המשקיעים הפסידו לא מעט בהשקעה של נארוס. וולדן ישראל, למשל, השקיעה בה כשני מיליון דולר בתחילת הדרך ועם הזמן פשוט מחקה אותו (write off). הגיוס האחרון של היה בנובמבר 2006, אז גייסה כ-30 מיליון דולר במסגרת סבב גיוס הון חמישי.



בתחילת דרכה פנתה גם לשוק האזרחי. התשתית שפיתחה נארוס ניתחה את סוג תעבורת הרשת וסוג השימוש שעושה המשתמש ברשת, וחייבה את הלקוח בהתאם לתוכניות השיווק של ספק השירות. המערכת מסוגלת למדוד כל יישום ולחייב את הלקוח בהתאם לתעריפים נפרדים, הידועים מראש. לאחר מכן עברה להתמקד אך ורק בשוק הביטחוני. בעבר נטען שמערכותיה לניטור תעבורת האינטרנט, נרכשו על ידי מדינות כגון סין וערב הסעודית, המבקשות למנוע מאזרחים שימוש בתוכנות טלפוניה כסקייפ ודומותיה.



גורם המעורה מספק כמה פרטים נוספים על העסקה: "נארוס הוקמה על ידי ד"ר אורי כהן שמצא את עצמו עם הזמן מחוץ לחברה (לכהן היתה חברה נוספת שהקים בשם סקיי ריידר שנסגרה, ג.ג). זו כבר מזמן אינה חברה ישראלית. אורי כהן ישב באמריקה. בתחילת הדרך היה לה פעילות מו"פ בישראל שעם הזמן עברה לאמריקה. החברה היום היא אמריקאית לחלוטין. רוב החוזים שלה הם עם גופים ביטחוניים ומודעיניים. הצבא והמודיעין האמריקאי לא היו רוצים לרכוש חברות לא אמריקאיות".



בהודעה שפירסמה בואינג נאמר כי נארוס תסייע לה בניטור הרשת בזמן אמת ובמאבק נגד התקפות מקוונות ואיומים אחרים על רשתות גדולות. "הרכישה הנוכחית היא צעד נוסף קדימה באסטרטגיה שלנו לפתח פתרון משולב המתאים טוב יותר לזיהוי איומי סייבט על רשתות", אמר רוג'ר קרון, נשיא בואינג רשתות ומערכות חלל. כיום נארוס מעסיקה כ-150 עובדים ומטה החברה ממוקם בסאניוייל קליפורניה. העסקה צפויה להיות מושלמת ברבעון השלישי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully