וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראשונה: שטראוס, בנק דיסקונט וכיל דיווחו על מדיניות פליטת הפחמן ל-CDP

אורה קורן

13.7.2010 / 11:08

המידע מועבר למשקיעים בינלאומיים המנהלים נכסים ב-64 טריליון דולר ומכוונים השקעות לפי נתוני הארגון



קבוצת , (כיל) העבירו דיווח על פליטות הפחמן שלהן ועל מדיניות לבלימת התחממות הגלובלית לארגון ה-cdp) carbon disclosure project). מדובר דיווחים ראשונים של חברות ישראליות לארגון.



עם זאת, חברת גרינאיי שפרסמה את המידע, לא מסרה פרטים על איכות המדיניות של החברות הישראליות ביחס לחברות אחרות ברחבי העולם שדיווחו לארגון. כך, לא ברור אם המדיניות של החברות כוללת ונחושה, אם ההטמעה נעשית ביעילות, או שמדובר במס שפתיים, ואם היעדים להפחתת פליטות הפחמן מספקים.



ה-cdp הוא אירגון בינלאומי ללא מטרת רווח, שהוקם בשנת 2000. הארגון מספק לכ-530 המשקיעים המוסדיים החברים בו מידע על התייחסות 2,500 מהחברות הגדולות בעולם לנושא ההתחממות הגלובלית על פי בו מדדים ברורים בתחומים שונים. בין הגופים הפיננסיים הגלובליים החתומים על ה-cdp נמצאים מריל לינץ', קבוצת הביטוח הצרפתית axa, מיצובישי, קבוצת rbs, hsbc, וקבוצת הבנקאות anz.



חברת גרינאיי הישראלית מתמחה במחקר ובייעוץ להשקעות אחראיות. החברה מתמחה בניתוח ההזדמנויות והסיכונים הקיימים בתחומי סביבה, חברה וממשל תאגידי, ומסייעת לגופים פיננסיים ולחברות להטמיע את המידע בתהליך קבלת ההחלטות בהשקעות, במימון ובביטוח.



כיל ובנק דיסקונט קיבלו בקשת דיווח מה-cdp במסגרת פניית הארגון לחברות ישראליות הנכללות במדדי מניות הנסחרות בלונדון: ftse global 500 וה-ftse emerging markets. כ-2,500 חברות בינלאומיות כבר מדווחות ל-cdp על ניהול הסיכונים בנושא ההתחממות הגלובלית. המידע משמש כ-530 משקיעים מוסדיים ברחבי העולם, המנהלים נכסים בהיקף 64 טריליון דולר. שטראוס, שאינה נכללת בשני המדדים הללו, דיווחה ל-cdp לרגל יום האחריות התאגידית בקבוצה.



משטראוס ישראל נמסר כי "החברה, הרואה בהפחתת גזי חממה חלק מהאסטרטגיה הסביבתית שלה, הגדירה הפחתה של 15% עד לשנת 2015, ובנוסף מגדירה מדי שנה יעד שנתי אשר לגביו מתקיים מעקב רבעוני על ידי הנהלת החברה. החברה השקיעה בשנים האחרונות כ-25 מליון שקל בשני פרויקטים גדולים להפחתת פליטות גזי החממה, ומנהלת פרוייקטים רבים לתמיכה ביעד".



בנק דיסקונט מסר: "הבנק שם לעצמו למטרה להיות בנק מוביל בנושא של בנקאות ירוקה, והחל בתהליך של העלאת מודעות לנושאים סביבתיים בקרב עובדים, לקוחות ושותפים עסקיים. הבנק מקצה משאבים וכוח אדם לפיתוח תוכנית התייעלות אנרגטית בכל סניפי ומחלקות הבנק, והגדיר לעצמו יעד הפחתה של 1% מדי שנה בצריכת החשמל והדלק, ובכוונתו לשים דגש גדול יותר בתקשורת העתידית עם לקוחות על המוצרים הירוקים שיציע ועל יעדי ההתייעלות שלו. הפעילות הסביבתית שזורה בכל מחלקות הבנק, החל בבנייה ירוקה בסניפים, דרך התקנת טכנולוגיות מתקדמות להתייעלות אנרגטית בתאורה, מיזוג ומערכות מחשב, וכלה בתכניות הדרכה יחודיות בנושאים ירוקים לעובדים".



מכימיקלים לישראל נמסר: "החברה שמה לה למטרה להוביל את תחום הטיפול בגזי החממה. במסגרת פעילותה היומיומית להפחתת פליטות בכלל וגזי חממה בפרט החלה כיל לבצע בחינה כוללת של המאזן הפחמני של החברה וכן נערכת לבחינת אפשרות המדידה של טביעת הרגל הפחמנית של מוצריה העיקריים. כיל חרטה על דגלה את נושא איכות הסביבה, דבר המצביע על מחויבות ומצריך פעילות אינטנסיבית יומיומית".



עוד נמסר מכיל: "בסוף 2009 החל בתחנת הכוח של כיל במפעלי ים המלח תהליך הדרגתי של מעבר לשימוש בגז טבעי במקום במזוט. כתוצאה ממהלך זה צפוי צמצום פליטות החלקיקים בכ-25% וצמצום פליטות תחמוצות הגופרית בכ-75%-65%. כמו כן צופה החברה שיפור ניכר בטביעת הרגל הפחמנית שלה".



נגה לבציון-נדן, מנכ"לית greeneye המייצגת את ה-cdp בישראל אמרה כי שטראוס, בנק דיסקונט וכי"ל הפנימו את כללי המשחק החדשים בזירה הפיננסית הגלובלית, לפיהם יש להתחממות הגלובלית השפעה על האיתנות הפיננסית של חברות. על פי סקר שערך ה-cdp בקרב המשקיעים המוסדיים החברים בו בארה"ב, לאי היענות לדרישת הדיווח של ה-cdp יש השפעה על החלטת המשקיעים המוסדיים על החזקת ניירות הערך של החברות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully