בבקשה תורידו את השם רמי בן נתן ותשאירו רק את השני
איש העסקים אפרים שגיא הגיש השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה למתן צו כינוס ולהכרזת פשיטת רגל נגד איש העסקים עודד דסאו, בגין חוב נטען העולה על 10 מיליון שקל.
דסאו הוא יו"ר לשעבר של החברה הציבורית גולן מלאכת מחשבת, שעסקה בעיקר בייזום ובנייה. הוא התפטר ביולי 2007 בעקבות חקירת רשות ניירות ערך בנוגע למשיכת כ-4.8 מיליון דולר מקופתה של גולן, מבלי שיידע את נושאי המשרה הבכירים.
בספטמבר 2007 הוגש נגד דסאו כתב אישום, לפיו משך מגולן מלאכת מחשבת מיליוני שקלים ולא יידע את הדירקטוריון ואת בעלי המניות. כתב האישום מייחס לו עבירות על חוק ניירות ערך ועבירת הדחה. המשפט בעניינו עדיין מתנהל בבית משפט השלום בתל אביב.
בבקשה טוען שגיא - המיוצג על ידי עו"ד רמי בן נתן וערן וינר ממשרד ארדינסט, בן נתן ושות' - כי דסאו נטל ממנו שתי הלוואות. האחת - בנובמבר 2004 בסך 2.8 מליון שקל, והשנייה - בינואר 2005 בסך מיליון שקל. דסאו טוען כי דסאו מתחמק להשיב את חובו.
לפי הנטען, דסאו התחייב לשגיא להחזיר לו את ההלוואות בצירוף ריבית חודשית של 2%. אלא שלפי הנטען בבקשה, "דסאו הסתבך בעסקיו, נחשד בפלילים, והוא משטה בנושיו". לפי הבקשה, קרן החוב עומדת כיום על 4.3 מיליון שקל, והפרשי הריבית וההצמדה עומדים על 5.7 מיליון שקל.
לטענת שגיא, דסאו הכיר בחובו כלפי שגיא במספר הזדמנויות, בין היתר בסוף 2007 כאשר הציע לשגיא להשיב לו חלק מהחוב מתוך סכום שלטענתו קיבל כתוצאה מזכייה בתיק משפטי בסך 300 אלף שקל. בנוסף, בסוף 2007 הציע דסאו לשלם לשגיא מעל מליון דולר על חשבון החוב.
שגיא טוען עוד כי דסאו הציע לו לרכוש נכסים שונים שבבעלותו, בתמורה לקיזוז מהחוב, ואולם בכל פעם שניסה לממש את אחת ההצעות, "נעלם דסאו כלא היה וההצעה נמוגה". לטענת שגיא, לדסאו נושים רבים אשר הגישו נגדו תביעות, והוא מחוסר יכולת לפרוע את חובותיו.
בנוסף, מתנהל נגד דסאו הליך פלילי שעניינו הברחת כספים ומעילות, לכאורה, שביצע כלפי חברת גולן מלאכת מחשבת. הליך זה, כך נטען, מהווה הוכחה נוספת לכך שלא יפרע את חובו לשגיא.
בקשה לפשיטת רגל נגד עודד דסאו: חייב לאפרים שגיא 10 מיליון שקל
נורית רוט
13.7.2010 / 18:43