ענקית התרופות תשלם 460 מיליון דולר כדי להסדיר את מרבית התביעות שהוגשו נגדה בשל התרופה לסוכרת אוונדיה, שעלולה להגביר את הסיכונים להתקפי לב ואירועי מוח - כך דיווחה היום סוכנות הידיעות בלומברג, שציטטה גורמים המקורבים לחברה.
גלקסו, יצרנית התרופות הגדולה בבריטניה, הגיעה להסדר של עשרת אלפים תביעות במסגרתה תשלם לכל אחד מהתובעים פיצויים בסך 46 אלף דולר לפחות, לפי הדיווח. נגד גלקסו הוגשו יותר מ-13 אלף תביעות לאחר שנחשף ב-2007 כי אוונדיה הגבירה את הסיכון ללקות בהתקף לב. המשפט הראשון נגד גלקסו הקשור לפרשת אוונדיה צפוי להיפתח בבית המשפט הפדרלי בפילדלפיה בחודש אוקטובר.
"מדובר בחדשות טובות במיוחד, בהתחשב בכך שהשוק העריך שגלקסו סמיתקליין תצטרך להוציא 6 מיליארד דולר על הוצאות משפטיות הקשורות לאוונדיה. לפי התרחיש הגרוע ביותר שהעלינו, החברה היתה נאלצת לשלם 500 אלף דולר לאדם", אמרה גבולה אמוסה, אנליסטית במשרדי ubs בלונדון, לבלומברג.
הסיכונים המוגברים למחלות לב בשימוש באוונדיה התפרסמו לראשונה לציבור במאי 2007, בעת פרסום מחקר של קרדיולוג בקליבלנד קליניק, שהשתמש בנתונים שהחברה חויבה לפרסם באתר האינטרנט שלה כתוצאה מתביעה. בחודשים שהגיעו לאחר מכן, הודו בכירי החברה כי ידעו על הסיכונים הטמונים בשימוש בתרופה כבר החל ב-2005.
עם זאת, מסמכים שנחשפו בימים האחרונים הראו כי יצרנית התרופות הסתירה נתונים על הסכנות הטמונות בשימוש בתרופה. לפי המסמכים, מתברר כי לחברה כבר היו נתונים שרמזו על בעיות הלב שעלולות להיגרם כתוצאה מהשימוש בתרופה כבר בעת השקתה ב-1999, וכי החברה עשתה כל שביכולתה למנוע את פרסום הסיכונים האלה.
לפי מסמכים שהגיעו לידי "ניו יורק טיימס", החברה, במקום לפרסם את התוצאות, בילתה את 11 השנים הבאות בניסיון להסתירן. החברה לא פירסמה את התוצאות באתר האינטרנט שלה או העבירה אותן לידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (fda), הרגולטור של המגזר, כנדרש על פי חוק.
אוונדיה, בעבר התרופה הנמכרת ביותר בעולם לטיפול בסכרת, הניבה הכנסות של 1.1 מיליארד דולר עבור גלקסו סמיתקליין ב-2009, כשליש מההכנסות שהניבה התרופה לחברתה לפני שמחקרים הראו כי היא מגדילה ב-43% את הסיכון ללקות בהתקף לב. מנהל המזון והתרופות בארה"ב (fda) ידון בקרוב בשאלה האם יכולותיה של אוונדיה לטפל בסוכרת שווים את הסיכון המוגבר לאירועי לב הכרוך בשימוש בתרופה.
דיווח: גלקסו סמיתקליין תשלם 460 מיליון דולר כדי להסדיר את התביעות לגבי התרופה לסוכרת
סוכנויות הידיעות
13.7.2010 / 21:12