וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ישי יכפה על הרשויות המקומיות להקים דירות שלושה חדרים

מאת אריק מירובסקי

14.7.2010 / 7:07

מהלך זה נועד לעזור לזוגות צעירים, המתקשים לרכוש דירות גדולות בשל מחירן



>> "זוגות צעירים נאלצים לרכוש דירות גדולות ממה שהם מסוגלים לרכוש בפועל, זו פצצה חברתית-כלכלית מתקתקת. בכוונתי לבלום את התופעה", כך הודיע סגן ראש הממשלה ושר הפנים אלי ישי. ישי הודיע אתמול, כי בכוונתו להפעיל את סמכותו ולאלץ יזמים ורשויות מקומיות להקים דירות שלושה חדרים.



כוונתו של ישי, להשתמש בסעיפים מסויימים בחוק התכנון והבנייה, על מנת ליצור מגוון רחב של סוגי יחידות דיור בדגש על יחידות דיור קטנות ובינוניות (עד 70 מ"ר) באזורי ביקוש, כדי שיענה לצרכים של אוכלוסיה מגוונת. ישי גם רוצה לחייב את מוסדות התכנון להכין תוכניות עתידיות לפעול לטובת יצירת מגוון דירות קטנות ובינוניות.

"המציאות בה זוגות צעירים לא מסוגלים לרכוש דירה היא מציאות בלתי אפשרית. נוצר מצב שבו הורים נאלצים לתמוך כלכלית בכמה ילדים המעוניינים לרכוש דירה, והדבר מוביל לקריסת משפחות. זו בעיני פצצה חברתית-כלכלית ואם לא ניתן את דעתנו - זה יהיה מאוחר מדי", אומר ישי.



מדובר בשאיפה לצעד שמנוגד למדיניות רוב הרשויות המקומיות, שמעודדות הקמת דירות גדולות, ושל הקבלנים, שחשים שהביקושים לדירות קטנות פוחתים, ולכן ישי מתכוון לאכוף את הדברים.



בין היתר ישי מעוניין לנצל את סעיף 109 לחוק התכנון והבנייה, שמגדיר תוכניות שמותנות באישור שר הפנים, ולא לאשר תוכניות שלדעתו לא יהיו בהן כמויות של דירות קטנות ובינוניות לפי שיקול דעתו. כצעד משלים, מעוניין ישי להוסיף תיקון לחוק התכנון והבנייה, שיאפשר לו לאכוף את המדיניות.



כמו כן ישי רוצה להוציא מסמך הנחיות של מנכ"ל משרדו, שבכוחו לתת הקלות לבונים בצפיפות, כלומר קבלן שיבנה יותר דירות קטנות, יוכל להקים פרוייקט עם יותר יחידות דיור.



לבסוף, ישי מעוניין להכניס לתוכנית המתאר הארצית תמ"א 35 הנחיות וקריטריונים ברוח עמדתו ולשוחח עם ראשי רשויות מקומיות. "הרצון לבנות דירות קטנות צריך להיות בבסיס הרצון של הרשויות", אמר ישי. "היצע דירות והיכולת לשפר דיור במסגרת אותה רשות מקומית שומר על היכולת של הישוב לשמר מרקם נכון בין כל שכבות הגיל".



מנכ"ל התאחדות הקבלנים, יוסי גורדון, אמר כי כיום ניתן להגדיל ב-20% את מספר הדירות בפרוייקט, בתנאי שלא יוגדל שטחן הכולל, כך שבפועל המשמעות היא הקמת דירות קטנות יותר. "מי שלא מאשר לקבלנים את מימוש הנוהל הזה אלה הן הרשויות המקומיות, שרוצות דירות גדולות בשטחן", אומר גורדון. "אנחנו ממליצים בנושא זה לדלג מעל לוועדות המקומיות, כדי לאפשר לממש את האפשרות".



עו"ד ענת בירן, מומחית בתכנון ובנייה ולשעבר יו"ר ועדת הערר המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב, אמרה כי "השימוש בסעיף 109 לחוק נראה לי מסוכן. הסעיף נועד אמנם לאכוף עמידה בדרישות שונות של מינהל תכנון, אולם יש להשתמש בו בזהירות. ככלל, החלטה כה גורפת עומדת בניגוד לכללי תכנון בסיסיים ומעבר לזה, גם אם ההחלטה תמומש, הדירות הללו יוקמו בתוך 8-10 שנים לפחות, כך שההנחיה הזו לא תפתור את הבעיות הקיימות היום".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully