וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברת טלפוניה במצב טוב מחפשת עתיד חדש

אקונומיסט

14.7.2010 / 7:07

ענקית הטלקום AT מודאגת: לאחר שרכבה בהצלחה על גל האייפון נתקלת החברה בתחרות גוברת בתחום הצומח ביותר שלה - הסלולר ? "סלולר הוא כבר לא עסק צומח בעולם המפותח", אומרים האנליסטים ? היכן נמצא עתידה של חברת הענק?



>> הזכויות הבלעדיות מהן נהנית at&t, כספקית שירותי הסלולר בארה"ב עבור אייפון ואייפד - הסמארטפון והטאבלט הפופולריים של אפל, היו ברכה עבור חברת הטלקום. אבל ב-9 ביוני חשף הבלוג valleywag כי האקרים ניצלו פגם ברשת החברה כדי לגנוב את כתובות המייל של 114 אלף משתמשי אייפד.



הבלאגן הזה הוא תזכורת לתלונות הצעקניות בנושא איכות הרשת של החברה, שפגעו בתדמית המותג. זה מגיע בדיוק בזמן שבו ראשי at&t מתמודדים עם כמה מגמות מדאיגות בשוק הביתי של הענקית ששוויה 123 מיליארד דולר. האמריקאים נוטשים את הטלפונים הקוויים בהמוניהם וצמיחת ההכנסות משירותי סלולר צנחה בחדות. השוק האמריקאי הגיע לרוויה (ראו גרף) וכמעט לכל אחד יש טלפון סלולרי.

המתחרות העיקשות של at&t מחמירות את המצב עוד יותר. ספקיות הכבלים וחברות אחרות מוכרות עסקות סלולר זולות בתשלום מראש. עסקות אלה מתחרות עם החוזים היקרים וארוכי הטווח של at&t. בתקופה האחרונה שמו להן החברות האלה כמטרה את לקוחות at&t. "החברות האלה הן כמו וירוס טורף שמתפשט ברחבי גופן של חברות טלקום", אומר מייק סאפיין מחברת הייעוץ ovum.



at&t נלחמת בחזרה, בהצלחה חלקית. בזכות האייפון הפופולרי, בין השאר, החברה הוסיפה 1.9 מיליון מנויי סלולר ברבעון הראשון של 2010, ויש לה 87 מיליון מנויים. ההכנסה מהם גדלה ב-9% ל-14 מיליארד דולר. ממוצע ההכנסות פר משתמש - הסכום שאותו משלמים משתמשים בחודש ממוצע - עלה כבר מזה הרבעון החמישי ברציפות, עד כדי כמעט 62 דולר. זה משקף את השיווק הנלהב של שירותי אינטרנט סלולרי וההודעות: at&t העבירה יותר מ-143 מיליארד הודעות טקסט בשלושת החודשים הראשונים של השנה, 50% יותר מהתקופה המקבילה אשתקד.



מגבירה מאמצים בתחומים אחרים



החברה גם הגבירה את מאמציה בתחומים אחרים. at&t זכתה להתקדמות מעודדת ב-verse-u שירות הטלוויזיה, טלפון ואינטרנט המשולב שלה שמאפשר ל-2.3 מיליון לקוחותיו, בין השאר, לגלוש ברשת ממסך הטלוויזיה. החברה יצרה תשואות חדשות על ידי הוספת מיליוני גאדג'טים הדורשים חיבור נייד לרשת שלה. מדובר על מכשירים כגון טאבלטים, קוראי ספרים אלקטרוניים ומוני אנרגיה "חכמים". והחברה עובדת קשה יותר מאי פעם כדי לזכות בחוזים שמנים של חברות שמעוניינות שחברה גדולה ומוכרת תנהל את התקשורת שלהן.



אז האם עתידה של at&t מובטח? ממש לא. החברה ראויה לנקודות זכות על המרצת הרווחים שלה מאינטרנט סלולרי. היא ראויה גם להערכה על הצעד הנועז, גם אם שנוי במחלוקת, של ביטול תוכניות ה"גלוש-כפי-יכולתך" והחלפתן במחירים על פי שימוש - מאמץ מאוחר להקל את הלחץ על הרשת העמוסה מדי שלה.



אבל לאורך זמן מהלכים כאלו עשויים לא לעשות הרבה יותר מלפצות על הפגיעה של היעלמות הטלפונים הקוויים וגדילה אטית יותר בתחום הסלולר. נדיר שממוצע ההכנסות פר משתמש למכשירים חדשים כגון קוראי ספרים אלקטרוניים, שרבים מהם משתמשים ברשת הסלולר של t&at, עובר את הדולרים הבודדים בחודש. "המציאות היא שסלולר הוא פשוט כבר לא עסק צומח בעולם המפותח", אומר קרייג מופט, מחברת המחקר sanford bernstien.



זה לא נכון לחלוטין. חברות רבות מעוניינות לצייד את מלוא כוח העבודה שלהן במכשירים ניידים, מה שייתן ל-at&t יתרון במשא ומתן על עסקי התקשורת שלהם. אבל סחיטת גידול נוסף מהשוק הצרכני תהיה משימה קשה, ללא ספק, בעוד שסביר כי דאגות לגבי תחרות הוגנת ימנעו השתלטות על חברות סלולר אמריקאיות אחרות.



ומכאן ההתעקשות על ההשערה כי הבוס הגדול ב-at&t, רנדל סטפנסון, עשוי להיכנס למירוץ לרכישת directv, חברת הלוויין אמריקאית, כדי לתת לחברה שלו עוד מסלול ללבבות ולבתי האנשים. at&t עשויה גם להתפתות לרכוש אחיזה גדולה יותר בשווקים המתעוררים, הגדלים במהרה.



בחודש האחרון הכחישה החברה שמועות כי היא מנהלת שיחות לקראת רכישה של מניות מיעוט בחברת reliance communications ההודית. מציאת הפרטנרים הנכונים בחו"ל תהיה משימה קשה ביותר. אבל לאור הווירוסים הטורפים הפושים בשוק האמריקאי, סטפנסון בטח עושה המון טלפונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully