וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עליות בבורסות אסיה בעקבות דו"חות אינטל והצמיחה בסינגפור

הדר תדמור

14.7.2010 / 7:37

בורסת טוקיו עולה ב-2.6% ובורסת הונג קונג עולה ב-1%; מניית טושיבה עולה ב-2.7%



מגמת עליות נרשמת בבורסות אסיה, לאחר דו"חות שהצביעו על הכנסות שיא לחברה ולאחר שסינגפור דיווחה על צמיחה חדה בתמ"ג במחצית הראשונה של 2010. בורסת טוקיו עולה ב-2.6%, בורסת הונג קונג עולה ב-1%, בורסת סיאול עולה ב-1.5% ובורסת סינגפור עולה ב-0.6%.



כלכלת סינגפור רשמה צמיחה בשיעור שיא של 18.1% במחצית הראשונה של 2010. ברבעון השני צמח התמ"ג של סינגפור בשיעור שנתי של 26% לעומת הרבעון הראשון, לאחר צמיחה בשיעור שנתי של 45.9% ברבעון הראשון. הצמיחה במחצית הראשונה היתה המהירה מאז שסינגפור החלה לפרסם את הנתון ב-1975.



עליות נרשמות במניות מגזר הטכנולוגיה, לאחר פרסום תוצאותיה הרבעוניות של אינטל. ענקית השבבים אינטל, יצרנית המעבדים למחשבים אישיים (pc) הגדולה בעולם, דיווחה אתמול על הרבעון הטוב בתולדותיה בעקבות עלייה של 34% בהכנסותיה על רקע ביקוש חזק למחשבים אישיים ולשרתים.

אינטל, אשר שבבים מתוצרתה מותקנים ביותר מ-80% מהמחשבים האישיים בעולם, דיווחה על רווח נקי של 2.9 מיליארד דולר ברבעון השני או 51 סנט למניה, לעומת הפסד של 398 מיליון דולר או 7 סנט למניה ברבעון המקביל שנה קודם לכן. הכנסותיה של החברה זינקו ב-34% ל-10.8 מיליארד דולר במהלך הרבעון, לעומת הכנסות של 8.02 מיליארד דולר ברבעון המקביל שנה קודם לכן.

מניית טושיבה עולה ב-2.7%. מניית סוני, יצרנית מוצרי האלקטרוניקה לצרכן השניה בגודלה בעולם, עולה ב-1.3%. מניית סמסונג אלקטרוניקס עולה ב-3.8%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully