"בהונג קונג עשו לי תרגיל עוקץ ממשי, כל המשרד היה מעורב". כך סיפר אתמול ל-themarker שלמה פסטאג, היהלומן שדיווח לבורסה לפני כשבוע כי נקלע לחובות בגלל תרגיל עוקץ.
בהתבטאות ראשונה לגבי פרשת הונג קונג אמר פסטאג כי במעילה במשרדו היו מעורבים חמשת עובדי המשרד. "המשטרה חוקרת ואמרה שיש לה הקלטות. הם מכרו לחנויות בזול וכנראה קיבלו משהו מתחת לשולחן. אני לא יודע מה היקף הסחורה, זה בבדיקה עדיין. אני שרוי באפלה, אנחנו לא יודעים מה כן ומה לא. השותף שלי שם ועם השותפה שלו הם בודקים סחורות בחנויות. זה תהליך ארוך", הוסיף.
מייד עם פנייתו לבורסה פתחה ההנהלה, בראשות נשיא הבורסה, אבי פז, בהליך קבוע. שמו ותמונתו של פסטאג הוצגו על לוח המודעות והבורסה זימנה את כל בעלי החוב שלו לישיבת נושים. בדיונים התברר, כי אף שפסטאג דיווח על חובות של כ-7 מיליון דולר ליהלומנים בישראל, הגיעו הנושים לחוב מצטבר של כ-6 מיליון שקלים בלבד. המגעים להחזר החוב נמשכים על פי הנוהל הקבוע.
ההערכות בבורסה הן, כי חובותיו של פסטאג בארץ ובחו"ל נעים בין 25 ל-50 מיליון דולר. עם זאת, יהלומנים טוענים, כי הכל מבוסס על שמועות ולא על מידע ממקורות רשמיים. ישנם המטילים ספק בקיומו של תרגיל עוקץ בהונג קונג ותוהים אם הצהרותיו של פסטאג לא מהוות תרגיל מסוג אחר, שנועד לסייע לו להימנע בינתיים מתשלום חובות.
בתגובה אמר פסטאג: "למה אומרים שאני חייב דווקא 50? אלה שטויות. למה לא אומרים שאני חייב 200 מיליון דולר? זה הכל לכלוך של אנשים. 95% מהציבור עומדים מאחוריי. יש תמיד 3-4% שאוהבים ללכלך. שנאת חינם, בגללה נחרב בית המקדש. והרי ישנה ועדה שבודקת את זה בהונג קונג. זה לא מקרה, שרוב הציבור עומד מאחורי. 30 שנה אני כאן, עזרתי להרבה מאוד אנשים, ועכשיו ישנם אנשים טובים, שרצים לעזור לי".
היהלומן שנפל קורבן למעילה בהונג קונג: כל המשרד היה מעורב ברגיל העוקץ
אורה קורן
14.7.2010 / 9:56