וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צמיחה בצריכה: שוק המוצרים גדל בחציון הראשון של השנה ב-2.2% ל-18.6 מיליארד שקל

עדי דברת-מזריץ

14.7.2010 / 15:37

הדבר העיקרי שבולם את הצמיחה: המשך מבצעים וירידת מחירים



שוק מוצרי הצריכה גדל בחציון הראשון של השנה - מוערך ב-18.6 מיליארד שקל, ואף היה מראה צמיחה גדולה עוד יותר לולא מגמת שחיקת המחירים, כך עולה מסיכום של חברת המחקר סטורנקסט את החציון הראשון של 2010 בשוק מוצרי הצריכה (מזון, משקאות, טיפוח הפרט ומוצרים לבית) בישראל.



מהנתונים עולה כי השוק צמח ב-2.2% במכירות לעומת תקופה מקבילה אשתקד. אומנם מדובר בשיעור צמיחה מתון אך עדיין מדובר בשיעור צמיחה גבוה יותר מזה שאפיין את החציון הראשון של 2009: 1% בלבד. בנוסף, ניכר כי הדבר העיקרי שבולם את הצמיחה של השוק הם המשך המבצעים וירידת המחירים.



בחציון הראשון של 2010 ירדו המחירים בממוצע ב-2.8% - לעומת עלייה של 1% במחירים בשנה שעברה.
אם מנטרלים את שינויי המחירים, ניתן לראות כי המחצית הראשונה של 2010 מאופיינת בצמיחה משמעותית של 5% - לעומת שנה קודמת אז עמדה על 0.6% בלבד.



בסך הכול, תחום מוצרי הצריכה ממשיך להראות שיעור צמיחה מתון במכר הכספי ומוערך בחציון הראשון של 2010 ב-18.6 מיליארד שקל - לעומת 18.2 מיליארד שקל בתקופה מקבילה אשתקד ו-17.9 מיליארד שקל לפני כשנתיים. תחום המזון והמשקאות מוערך ב-16 מיליארד שקל ורושם עלייה כספית של 2.3% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.



את העלייה הכספית הוביל תחום המשקאות אשר צמח ב-9% בעוד תחום המזון רשם עלייה מתונה יותר של 1.4% בלבד. כאמור, בשל ירידות המחירים שאפיינו את החציון הראשון של 2010.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully