>> כארבעה חודשים לאחר פסק דינו התקדימי של שופט העליון אליעזר ריבלין, שקבע כי לא ניתן לחייב חברת אינטרנט לחשוף את פרטי הגולשים לצורך הגשת תביעה נגדם על ידי צד שלישי, מתחילה גישתו לחלחל לערכאות הנמוכות.
באחרונה דחה שופט בית משפט השלום בחיפה שלמה לבנוני על הסף תביעה נגד חברות האינטרנט גוגל העולמית, גוגל ישראל, יוטיוב וחברות התקשורת בזק בינלאומי ו-012 סמייל. בתביעה התבקש בית המשפט להורות לחברות לחשוף פרטים של גולש לצורך הגשת תביעת דיבה נגדו.
התביעה הוגשה על ידי עורכת השבועון הערבי "אל סינארה", וידה משעור, אלמנתו של לוטפי משעור שהיה מייסד והעורך הראשי של העיתון, ועל ידי בתה המנהלת את אתר האינטרנט של העיתון. השתיים ביקשו לחשוף את פרטיו של האדם שהעלה בינואר השנה בפורום של אתר השבועון קישור לסרטון מבזה לטענתן אודותן.
הסרטון הועלה ביו טיוב, תחת הכותרת "פדיחת וידא משעור ובתה וריה", והופיעה בו תמונתה של וידא. על תוכן הפרסום הוטל חיסיון, אך השופט ציין כי מדובר בפרסומים "זרועים בתכנים מיניים מבזים, שאין ערוך לחומרתם". רק כעבור כעשרה ימים הוסר הסרטון. לטענת השתיים, הגולש פעל דרך החברות לצורך הפצת התכנים הפוגעניים.
השופט דחה את הבקשה, בהתבסס על פסק דינו של ריבלין ממארס, שבו דחה את בקשת רמי מור להורות לחברת התקשורת ברק לחשוף את כתובות ה-ip של גולשים שלטענתו הוציאו דיבתו רעה, לצורך הגשת תביעת דיבה נגדם. ריבלין קבע אז כי אין כיום בחוק הישראלי מסגרת חוקית המאפשרת להוציא צו המורה לחשוף את זהותו של גולש אנונימי. על הלכה זו חזר ריבלין בתחילת יולי, כשסירב לבקשת חברת ברוקר טוב להורות לגוגל ישראל לחשוף פרטים של אדם שהחזיק בחשבון הדוא"ל gmail של גוגל.
לנוכח פסק דינו של ריבלין, קבע לבנוני כי "הלכת רמי מור גוזרת כלייה על ההליך שבפניי. לא נותר לי אלא להצטרף לקריאות החוזרות ונשנות למחוקק לומר את דברו. התוצאה האופרטיבית של הלכת רמי מור מסלקת את ההליך בעודו באבו". (ה"פ 10-02-7158).
גוגל לא תיאלץ לחשוף פרטי גולש לצורך הגשת תביעת דיבה נגדו
מאת נורית רוט
15.7.2010 / 7:23