וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאומי: תנודתיות בטווח הקצר; הפועלים: השקיעו בטבע, כיל, שופרסל ודלק רכב

טל לוי

16.7.2010 / 10:06

הפועלים: עונת המלפפונים בבורסה המתאפיינת בירידה ניכרת ברמת הפעילות מאחר והפעילים יוצאים לחופשה



"בטווח הקצר יתנהל המסחר תוך תנודתיות, על רקע התפתחויות בנתונים ריאליים בעולם. בטווח הארוך יותר, פרסום הדו"חות הכספיים לרבעון השני של 2010, אשר כפי המסתמן יהיו טובים יחסית, וסביבת הריבית הנמוכה, צפויים לתמוך בחזרה למגמה חיובית", כך כותבים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית.



בבנק הפועלים סבורים כי מחיריהן של לא מעט מניות ירדו בחודשים האחרונים לרמות אטרקטיביות להשקעה, אולם הן עדיין צפויות לסבול מתנודתיות גבוהה בזמן הקרוב נוכח האווירה בשווקים הגלובליים. לאור זאת, ממשיכים בבנק לראות בחיוב את ההשקעה במניות בראיה לטווח בינוני וארוך, עם דגש על האזהרה כי בטווח הקצר תיתכן עדיין רגישות גבוהה, בעיקר לנעשה מעבר לים.



בבנק ממליצים למקד את התיק המנייתי בעיקר במניות נבחרות, ופחות במדדים. מבין המניות, ישנה כיום – לדעת הפועלים - עדיפות לחברות הפועלות בענפים דפנסיביים, כגון ו, וכן לחברות המוטות לשוק המקומי, כגון ו. לקוחות בעלי אורך נשימה, יכולים להשקיע גם במניות בעלות סיכון גבוה יותר, כגון חברות הנדל"ן המניב הפעילות בישראל כגון וחברות ממגזר הטכנולוגיה ().



בבנק לאומי מתייחסים גם לתמחור מניות הבנקים אשר נסחרו בשבוע שעבר במכפיל של 0.88 בלבד מההון העצמי אך כעת נסחרים כבר במכפיל הון ממוצע של 0.93. בלאומי מעריכים כי "רמת מכפיל זו, נוחה להשקעה במידה והתשואה הממוצעת על ההון תעמוד על שיעור דו-ספרתי, בהתאם לשאיפות הבנקים המקומיים".



בבנק הפועלים סבורים כי חרף העליות של השבועיים האחרונים, נותרה רמת הסיכון בשוק המניות המקומי גבוהה, בעיקר נוכח התנודתיות שנרשמת בשוקי המניות בעולם. עם זאת, פתיחה חיובית לעונת הדוחות בארה"ב, וצפי לעונה חיובית גם בישראל (החל מבעוד כשבועיים), ימשיכו לתמוך בשוקי המניות בעולם ובישראל. ראוי לזכור כי הכלכלה הישראלית עודנה חזקה בהשוואה לעולם המערבי, עם שיעורי צמיחה טובים (3.6% ברבעון הראשון), התייצבות בשוק העבודה ושיפור בתוצאותיהן של חלק ניכר מהחברות הגדולות בבורסה.



השוק הסולידי
בשוק הסולידי מציינים בלאומי כי לאור הציפיות בשוק לתוואי העלאת ריבית ארוך ומתון וחוסנו היחסי של המשק המקומי בהשוואה לשווקים מובילים בעולם, קיימת עדיפות השקעה בחלקו הבינוני של עקום התשואות הממשלתי. יתירה מזו, לנוכח התבצרותם לאחרונה של המשקיעים באפיקים הסולידיים הקצרים מציע כיום חלקו הקצר של העקום רמת תשואות נמוכה למדי. בשל ציפיות השוק לאינפלציה הגבוהה מהערכת לאומי, קיימת עדיפות לאפיק השקלי על פני זה הצמוד.



בבנק הפועלים ממשיכים בהמלצתם מהחודשים האחרונים בדבר השקעה במק"מ (מלווה קצר מועד שמנפיקה המדינה): "התשואות הנמוכות באג"ח הממשלתיות מפחיתות במידה רבה את כדאיות ההשקעה בהן, ומצדיקות הגדלת רכיב הנזילות בתיק באמצעות המק"מ. לאור האמור ובהתחשב בתשואת המק"מ אל מול תחזיות הריבית, המק"מ בתשואתו הנוכחית מומלץ להשקעה".



עוד כותבים שם כי רמת התשואות הנמוכה וציפיות האינפלציה הגלומות באפיק הצמוד מפחיתות את כדאיות ההשקעה בצמודים הממשלתיים. לפיכך, אנו ממליצים בשלב זה על הקטנת משקלו של האפיק הצמוד לטובת הגדלת הנזילות.



ברוכים הבאים לעונת המלפפונים
בבנק הפועלים כותבים בעיתונות הספורט נהוג לקרוא לחודשי הקיץ "עונת המלפפונים", בשל העניין הפוחת בתחום בחודשים אלו. גם בשוק ההון מתאפיינים החודשים יולי, ובעיקר אוגוסט, בירידה ניכרת ברמת הפעילות, על רקע יציאתם של רבים מהמשקיעים לחופשתם השנתית. אנו כבר עדים לירידה מסויימת במחזורי המסחר בשוק המניות המקומי, וסביר שנמשיך לראות מגמה זו גם בשבועות הקרובים. על פי רוב, ירידה ברמת הפעילות עלולה להביא גם לעליה ברמת התנודתיות בשוק – מה שלהערכתנו יאפיין את השוק גם השנה.



למול "המלפפונים", צפוי להתפתח דווקא עניין בשוק סביב דוחות החברות לרבעון השני. אלו צפויים להתחיל להתפרסם לקראת סוף יולי, כששטף הדיווחים יגדל, בהתאם למסורת, לקראת סוף אוגוסט. בהפועלים מעריכים כי במבט כללי, נראה שיפור בתוצאות החברות גם ברבעון השני, בייחוד בהשוואה לרבעון המקביל. נזכיר, כי הרבעון השני אשתקד היה למעשה הרבעון האחרון שבו ניכרו השלכות המשבר הגלובלי על החברות, כשבמחצית השניה של 2009 כבר החלה ההתאוששות בתוצאותיהן. לפיכך, השיפור בתוצאות יהיה בולט על רקע נתוני ההשוואה הנמוכים, ויש להתייחס לכך בהתאם.



חרף הצפי לשיפור בתוצאות, צפויה להסתמן גם מגמה של האטה בקצב הצמיחה של החברות. האטה זו נובעת משתי סיבות עיקריות – הראשונה היא טבעית למדי – על פי רוב, לאחר משבר ישנו זינוק מהיר יחסית בתוצאות החברות, מעין "התנעה מחדש" שמקפיצה את פעילותן. ככל שחולף הזמן המומנטום נחלש על פי רוב, וחוזר למימדים "טבעיים יותר", כלומר למתווה של צמיחה שמתקרבת לממוצע הרב שנתי – מה שלהערכתנו יאפיין גם את הרבעונים הקרובים. הסיבה השניה היא האטה שנרשמת בקצב הצמיחה של הכלכלה הגלובלית, לאחר ה"התנעה מחדש" שנרשמה ברבעונים האחרונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully