וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעקבות התנגדות ממשלת פורטוגל: טלפוניקה נסוגה מרכישת השליטה בחברת הסלולר הגדולה בברזיל

סוכנויות הידיעות

17.7.2010 / 18:45

בשבוע שעבר פסק בית המשפט האירופי כי חסימת העסקה על ידי ממשלת פורטוגל אינה חוקית



ענקית הטלקום הספרדית טלפוניקה נסוגה היום מהמגעים לרכישת נתח השליטה בחברת הסלולר הגדולה בברזיל, ויוו (vivo) תמורת 7.15 מיליארד יורו (9.3 מיליארד דולר), בעקבות התנגדותה של ממשלת פורטוגל לעסקה.



בהודעה לבורסת מדריד, הודיעה טלפוניקה כי המגעים התפוצצו לאחר שדירקטוריון פורטוגל טלקום, שבשליטת ממשלת פורטוגל, לא קיבלה את הצעת הרכש שלה עד לתום הדדליין, למרות שבעלי המניות של החברה הצביעו בעד ההצעה כבר לפני שבועיים. ממשלת פורטוגל, המחזיקה בזכויות הצבעה מיוחדות, היא שחסמה את העסקה, לדברי מקורות הקרובים למגעים, למרות פסיקה של בית המשפט העליון של האיחוד האירופי לפיה חסימת העסקה על ידי הממשלה אינה חוקית. "העסקה התפרקה", הודיעה טלפוניקה.



טלפוניקה ופורטוגל טלקום מחזיקות שתיהן בבעלות על 50% מברזילסל, חברת אחזקות הולנדית שמחזיקה ב-60% ממניותיה של ויוו. טלפוניקה ביקשה לרכוש את הנתח של פורטוגל טלקום, שיפרה את הצעת הרכש שלה בפעם השלישית בשבוע שעבר והאריכה את הדדליין לאישור העסקה עד ל-16 ביולי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully