וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חדשות רעות ל-BP: סימנים כי לא הצליחה לבלום את דליפת הנפט; מניית החברה נופלת ב-5.4%

רויטרס

19.7.2010 / 11:45

מהנדסי הממשל גילו כי נפט החל לחלחל מקרקעית האוקיינוס בסמוך לבאר הנפט



ענקית הנפט bp אמנם הודיעה בסוף השבוע כי הצליחה להשתלט על האסון הסביבתי הגדול בתולדות ארה"ב ולבלום את דליפת הנפט במפרץ מקסיקו, אולם כעת עשויה החברה להתמודד עם קשיים נוספים לאחר שמהנדסי הממשל העוקבים אחרי המאבק בדליפה דיווחו כי נפט החל לחלחל לים מקרקעית האוקיינוס בסמוך לבאר, סימן לכך שהדליפה לא נבלמה לחלוטין.



סימני החלחול הופיעו בסמוך לבאר הנפט של bp, שנסתמה לחלוטין ביום שלישי לאחר שהחברה התקינה שסתום עצירה שעצר את דליפת הנפט לים. הנפט הפסיק לזרום בסוף השבוע, לאחר השלמת התקנתו של שסתום שלישי במשקל 75 טון. לאחר מכן נקבע פרק זמן של 48 שעות במהלכן, בדומה להליך ניתוח רפואי, יש לעקוב אחר התוצאות מחשש לסיבוכים.



כעת, דיווחו מהנדסי הממשלה כי השסתום אינו פועל, או שנפגם בשל הלחץ הגבוה בקרקעית האוקיינוס. במכתב לבוב דאדלי, האחראי מטעם bp על שיקום מפרץ מקסיקו, אמר האדמירל תאד אלן ממשמר החופים האמריקאי כי סימני חלחול התגלו בסמוך לבאר ודרש ממנו הבהרות. "אתם מצווים לחקור במהירות את החריגות שהתגלו ולדווח על ממצאיכם לממשלה בתוך לא יותר מארבע שעות", כתב אלן במכתב שהתפרסם אתמול.



מניית נופלת כעת ב-5.4% בבורסת לונדון. מאז התפוצצה אסדת הנפט deepwater horizon ב-20 באפריל וגרמה למותם של 11 מעובדי החברה ולדליפת הנפט הגדולה בתולדות ארה"ב, נפלה המניה ביותר מ-50%. הפרשה עלתה ל-bp יותר מ-3 מיליארדי דולרים בגין הטיפול בדליפה, תשלום קנסות ופגיעה במחירי מניית החברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully