וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוקה קולה התנצלה על מסע שיווקי בפייסבוק שכלל עדכוני סטטוס עם רמיזות מיניות

סוכנויות הידיעות

19.7.2010 / 12:05

הורים מחו על המבצע, לאחר שגילו כי בחשבונות של ילדיהם פורסמו עדכונים שהתייחסו לסרט פורנוגרפי



יצרנית המשקאות הקלים קוקה קולה נאלצה לבטל מסע שיווק בפייסבוק לאחר שהורים בבריטניה האשימו את החברה בכך שהיא פונה לילדים ברמיזות לתכנים פורנוגרפיים, כך דיווח "גרדיאן". החברה ניהלה מסע פרסום למותג ד"ר פפר, שבמסגרתו יכלו משתמשי פייסבוק לאפשר לחברה להשתלט על הפרופיל שלהם ברשת החברתית ולכתוב בסטטוסים שלהם עדכונים מביכים, כביכול בשמו של המשתמש.



ואולם הקמפיין ספג ביקורת חריפה לאחר שאם לנערה בת 14 גילתה שמהפרופיל של בתה בפייסבוק נשלחה הודעה ובה התייחסות לסרט פורנוגרפי קשה ושנוי מאוד במחלוקת. אם אחרת, שנחשפה לקמפיין דרך אחד מילדיה, התלוננה על כך ברשת החברתית לאמהות mumsnet, וקיבלה כפיצוי כרטיסים להצגה בווסט אנד בלונדון ולילה בבית מלון.



אתמול פרסמה קוקה קולה התנצלות והודיעה כי תחקור את תהליך קידום המכירות. לטענת החברה, היא אישרה את הסטטוס שנכתב בחשבון הפייסבוק של הנערה מבלי לדעת את המשמעות החבויה שלו. "ברגע שנודע לנו על כך, הסרנו את עדכוני הסטטוסים מפייסבוק והחלטנו לסיים את מסע השיווק. ננקוט בכל הצעדים הדרושים על מנת להבטיח שזה לא יקרה שוב", אמר דובר קוקה קולה.



יותר מ-160 אלף איש נרשמו בבריטניה למבצע של ד"ר פפר, אשר הבטיח פרסים כספיים, בתמורה לפרסום הסטטוסים המביכים, כגון "מה כל כך רע בלהשתין במקלחת?" ביטול המבצע עורר כעס בקרב משתמשי פייסבוק מאוכזבים, אשר מחו על ביטול המבצע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully