וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ענקית הביטוח לויד'ס: העולם צועד למחנק נפט - המחיר יזנק ל-200 דולר לחבית עד 2013

סוכנויות הידיעות

19.7.2010 / 12:55

בדו"ח נדיר מזהירה לויד'ס כי העולם צועד למחנק נפט ומחירים גבוהים בגלל השקעה דלה מדי בהפקתו



לויד'ס, חברת הביטוח הבריטית הוותיקה, הזהירה מפני השלכות קטסטרופליות שיהיו לעולם העסקים אם לא יתכונן לעתיד שבו יהיה מחסור בנפט ובמוצרי דלק נגזרים. לפי דו"ח שפרסמה, המחסור יביא לעליית מחיר הנפט ליותר מ-200 דולר לחבית ב-2013. על בריטניה להתכונן ל"שיא הנפט" - אותו מועד שבו מאגרי הנפט בעולם יחלו להידלדל, ולשיבוש באספקת האנרגיה. כל אלה יתרחשו, לדברי החברה, על רקע תקופה שבה הביקוש לדלק מזנק בסין ובהודו, ארה"ב מטילה מגבלות על שאיבת נפט בעקבות דליפת הנפט במפרץ מקסיקו, ולחץ פוליטי גובר על הקטנת פליטת גז co2 כדי למנוע התחממות גלובלית.







"חברות שיוכלו להפיק תועלת ממציאות אנרגיה חדשה זו ישפרו את עמידותן ואת התחרותיות שלהן. כשלון יוביל להשלכות קטסטרופליות ויקרות", נאמר בדו"ח המשותף ללויד'ס ולמכון המחקר צ'תאם האוס, sustainable energy security: strategic risks and opportunities for business (בטחון בר קימא באנרגיה: סיכונים והזדמנויות אסטרטגיות לעסקים).



לשוק הביטוח יש עניין מרכזי בפעילות לבלימת השינוי האקלימי, מחשש לעלייה בתביעות הביטוח הקשורות לנזקי רכוש ושיבוש מהלך העסקים. הדו"ח שפורסם הוא פורץ דרך, מכיוון שהוא יוצא מליבה של הסיטי - הרובע הפיננסי של לונדון - ומכיל אזהרות חמורות מהסוג שמיוחס בדרך כלל לשוחרי איכות הסביבה. הוא מותח ביקורת על סוכנות האנרגיה הבינ"ל, שלא מעריכה נכונה את האיומים: "תחזיות הסוכנות לתפוקת הנפט בעשור האחרון לא עמדו במבחן המציאות ברובן".



הדו"ח טוען כי העולם צועד למחנק נפט ומחירים גבוהים בגלל השקעה דלה מדי בהפקת נפט, ובגלל ההתאוששות בביקוש הגלובלי לאחר המיתון הכלכלי. הוא גם מצטט את משרד האנרגיה של ארה"ב בתיאור הכאוס שייווצר בשל המחסור וממליץ על תוכנית מזורזת לשינוי במערכת התחבורה. "להשקעה חדשה באנרגיה נדרשות 15-10 שנים מתחילתה ועד ההפקה הראשונה של הנפט".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully