וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחלקת המחקר של רוש תומכת ב-InsuPatch של אינסוליין הישראלית

ואדים סבידרסקי

19.7.2010 / 16:55

רוש: "חימום מקום ההזרקה הגדיל משמעותית את רמת האינסולין בלי לגרום לנפילת סוכר"



הטכנולוגיה של חברת אינסוליין, הצפויה לצאת להנפקה באחד העם תוך כשבוע ימים, זוכה לתמיכה מחוקרי ענקית התרופות והמכשור הרפאוי השווצית, חברת רוש (roche). ל-themarker נודע כי מחלקת הסכרת של חטיבת המחקר בקונצרן רוש, ביצעה ניסויים באמצעות מכשיר ה-insupatch של אינסוליין הישראלית בחולי סוכרת אשר נערכו במרכז לסוכרת באוניברסיטת אולם (ulm), גרמניה.



הניסויים שנערכו בקרב 24 בני אדם, הראו שיפור משמעותי בשני תחומים: ספיגה מהירה יותר של אינסולין ואיזון רמת הסוכר מיד לאחר הארוחה. "המחקר מראה כי חימום העור באזור ההזרקה באמצעות מכשיר, מגדיל משמעותית את רמת האינסולין בדם אשר נזרק מיד לאחר הארוחה, לצד הורדת רמות הסוכר ללא גרימה להיפוגלוקמיה (נפילת סוכר). המכשיר מספק ספיגה מהירה יותר של אינסולין, אך עדיין מוקדם להסיק על מידת יעילותו לטווח ארוך יותר, כלומר לשימוש היומיומי", מסכם לארס קרינלק מחברת רוש.



רוש היא חברה מובילה עולמית בתחום המחקר הרפואי ממוקד הפרמצבטיקה והדיאגנוסטיקה ומהווה כיום את יצרנית משאבות אינסולין השלישית בגודלה בעולם, אחרי מדטרוניק (medtronic) הגרמנית וג'ונסון וג'ונסון (johnson&johnson) האמריקאית.







רוש נכנסה לשוק טיפול בסוכרת לאחר שרכשה, בשנת 2004 את יצרנית המשאבות דיסטרוניק בתמורה ל-1.2 מיליארד דולר. מכאן נובע העניין שלה בטכנולוגיה הנלוות לתרופת אינסולין. שיתוף פעולה המחקרי שלה עם אינסוליין, החל בתחילת שנת 2009 והוביל לסיום מחקר מקדים והפקת דו"ח מסכם בסוף אותה השנה.



השנה רכשה רוש את החברה הישראלית מדינגו שעסקה בפיתוח ובייצור משאבה זעירה חד פעמית של אינסוליין מחברת אלרון בתמורה ל-200 מיליון דולר. החברה נכשלה עד כה בלכבוש נתח שוק משמעותי בארה"ב. בעולם, כ-500 אלף בני אדם משתמשים במשאבות אשר עלותם הממוצעת מסתכמת בכ-5 אלף דולר. שוק משאבות מוערך בהיקף של 1.5 מיליארד דולר בשנה כאשר 700 מיליון דולר שייכים למכירות של ערכות אינפוזיה הנלוות למשאבות.



אינסוליין, שבשליטת קרן וואנקה קפיטל (25%), פירסמה בשבוע שעבר טיוטת תשקיף להנפקה בבורסה ובכוונתה לגייס 25 מיליון שקל כאשר היקף ההנפקה משקף לחברה שווי אפקטיבי של 70 מיליון שקל. החברה נוסדה ב-2007 ועוסקת בפיתוח טכנולוגיה לשיפור אפקטיביות של אינסולין לזמן ארוך הניתן לחולי סכרת בהזרקה תת עורית ממשאבות אינסולין או ממזרקים.



לחברה יש שני מוצרים insupatch - וinsupad האמורים לשפר ולייצב את זרימת הדם באזור ההזרקה באופן בלתי תלוי בתנאי הסביבה, ובכך לזרז את הגעת האינסולין לדם. תוצאה זו מושגת באמצעות חימום מבוקר של סביבת ההזרקה באופן שאינו מעלה את הטמפרטורה של האינסולין המוזרק מעל ל-37 מעלות צלזיוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully