וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כמה זה שבע כפול 90/10

אתי אפללו

20.7.2010 / 7:04

קרנות נאמנות



>> לפני חודש השיק בית ההשקעות פסגות את קרן הנאמנות קומפס 90/10. זוהי קרן נאמנות שמשקיעה לפחות 90% מנכסיה באג"ח ועד 10% במניות.



ואולם הקרן החדשה של פסגות אינה יחודית. היא חוברת לשש קרנות נאמנות אחרות של פסגות ששייכות לאותה קטגוריה.

חלק מבתי ההשקעות דוגלים בגישה שלפיה בכל קטגוריה צריכה להיות קרן אחת, שאליה מופנית תשומת הלב הניהולית. אחרים דוגלים ביצירת כמה קרנות בכל קטגוריה, גישה המבטיחה שבכל מגמה בשוק ההון, תהיה לבית ההשקעות קרן נאמנות אחת שעשויה לבלוט באותה הקטגוריה.



את הלקוח, השפע הכלכלי הזה עלול לבלבל. מכיוון שהקמתן של כמה קרנות נאמנות מגדילה את רכיב ההוצאות, גישה זו גם קשה יותר לבתי ההשקעות הקטנים.



קרנות ה-90/10 זכו לפופולריות ב-2007, אך במשבר של 2008 סבל האפיק מפידיונות קשים - כמו יתר אפיקי האג"ח. עם התאוששות השווקים ב-2009 ו-2010 והפופולריות המחודשת של קרנות האג"ח, חזרו קרנות ה-90/10 לפרוח.



ההבדל בין קרנות ה-90/10 השונות של פסגות טמון בחשיפה השונה שלהן להשקעה במטבע חוץ ובהרכב תיק האג"ח בכל אחת מהן. החשיפה למט"ח מוצגת באות הלועזית שבשם הקרן.



חמש מתוך שבע קרנות ה-90/10 של פסגות הן בעלות פרופיל סיכון של b1. עם קרנות אלה נמנות: פסגות 90/10, שהיא הקרן הגדולה של פסגות בתחום ומנהלת יותר מ-3 מיליארד שקל, פסגות אלפא 90/10, פסגות פלטינום 90/10, פסגות קומפס 90/10 ופסגות אגד יועצים 90/10.



שתי קרנות הן בעלות פרופיל סיכון שונה - פסגות בטא 90/10 שהפרופיל שלה אגרסיבי יותר, - c1 ופסגות שקלית 90/10, שהיא קרן סולידית יותר, והפרופיל שלה הוא a1. בנוסף מציע פסגות קרן שקלית הדומה לקרנות ה-90/10 ונקראת פסגות ריבית משתנה עד 10%. הקרן הזו מחזיקה עד 10% מנכסיה במניות, כשהיתר מושקעים באג"ח בריבית משתנה.



בפסגות טוענים שהקרנות שונות מהותית זו מזו. בבית ההשקעות החלו לפני שנתיים במהלך של חלוקת קרנות הנאמנות למשפחות - אלפא, בטא, פלטינום וקומפס, וטוענים שלקוח שמכיר את ההבדלים בין המשפחות יידע מהם ההבדלים בין הקרנות השונות.



לכן, בפסגות מסבירים כי פסגות 90/10, הקרן המובילה בקטגוריה, היא קרן שרמת הסיכון שלה מתאימה למרבית הלקוחות. פסגות אלפא 90/10, לעומת זאת, שייכת למשפחת האלפא, שמיועדת ללקוחות שונאי סיכון שרוצים חשיפה של עד 10% למניות, כאשר לקרן מחוייבות תשקיפית לרכיב מינימלי של אג"ח מדינה, מחוייבות להשקעה באג"ח בדירוג גבוה ומחוייבות למח"מ שלא יעלה על ארבע שנים.



פסגות פלטינום 90/10 שייכת למשפחת הפלטינום, ומוגבלת - כמו כל הקרנות באותה משפחה - במספר היחידות המוצעות למשקיעים. קומפס 90/10 מנוהלת על ידי מנהל חיצוני שמתמחה בתחום המיקרו ונוטה להשתמש באסטרטגיות לונג-שורט. קרן אגד קרנות ישראלי 90/10, לעומת זאת, משקיעה בקרנות של פסגות ולה חשיפה של 10% למניות.



לפסגות בטא 90/10 יש פרופיל סיכון שונה. היא ששייכת למשפחת הבטא ומיועדת ללקוחות אוהבי סיכון. קרן אחרת, שקלית 90/10, מיועדת למשקיעים המעוניינים בחשיפה של עד 10% למניות ומעדיפים שיתר האחזקות יהיו שקליות.



שתי פרות למרות הכל



ראש רשות ניירות ערך, פרופ' זהר גושן, התייחס בעבר לבידול שמנסים לבצע מנהלים בשוק ההון ביכולותיהם ובתפקידם, בידול שמצדיק רמות שכר שונות. דבריו יכולים להיות רלבנטיים גם לתחומים נוספים בשוק - למשל לבידול בין מוצרים פיננסים.



"אם אתה מסתכל בשדה ורואה שם שתי פרות - את חדווה ואת עדינה, יכול משהו לבוא ולהגיד לא, לא מדובר בשתי פרות, אי אפשר להשוות ביניהן, שהרי חדווה נותנת 20 ליטר חלב ביום ועדינה נותנת 21 ליטר. מישהו אחר יכול לבוא ולהגיד לא, אי אפשר להשוות ביניהן, לחדווה הרבה כתמים חומים - ולעדינה לא. ואולם בסופו של דבר כמה שלא ינסו לבדל אותן זו מזו, עדיין מדובר בשתי פרות". אכן בתשקיף של אותן חמש קרנות, ישנם הבדלים, אך בסופו של דבר אלה קרנות 10/90.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully