וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נאום ברננקי שולח את אירופה לירידות שערים: לונדון יורדת ב-0.6%

רונית דומקה

22.7.2010 / 10:43

מניית קרדיט סוויס יורדת ב-2.2% לאחר שהבנק דיווח על ירידה של 27% בהכנסותיו ממסחר ברבעון השני



לאחר שרשמו אתמול את הזינוק החד ביותר זה שבוע, נסחרות כעת בורסות אירופה בירידות שערים, וזאת על רקע דבריו הפסימיים של נגיד הבנק הפדרלי בארה"ב, בן ברננקי. לונדון יורדת ב-0.6%; פרנקפורט מאבדת 0.4%; בורסת פאריס נסוגה ב-0.5%.



"הבנק המרכזי נכון לנקוט בצעדים נוספים במקרה של האטה משמעותית בצמיחת כלכלת ארה"ב, או במקרה שהכלכלה הגדולה בעולם תשוב ותשקע במיתון", אמר אתמול ברננקי, במסגרת עדותו הדו שנתית על המדיניות המוניטרית של הבנק הפדרלי בפני הקונגרס. עם זאת, הוא לא פירט באלו צעדים נוספים עשוי לנקוט הבנק המרכזי.



ברננקי ציין כי קיים "חוסר ודאות יוצאת דופן" לגבי התחזית הכלכלית, והוסיף כי הוא צופה צמיחה כלכלית מתונה ואינפלציה נמוכה. עוד הוסיף ברננקי כי יחלוף עוד זמן מה בטרם שוק התעסוקה ישיב לעצמו את המשרות שאיבד עקב המיתון.



ירידות נרשמות במניות הפיננסים. מניית יורדת ב-1.2%; מניית מאבדת 0.5%; מניית נופלת ב-2.2%, לאחר שהבנק דיווח על ירידה של 27% בהכנסותיו ממסחר ברבעון השני. הרווח הנקי של קרדיט סוויס, בו מושקע נוחי דנקנר, הסתכם ב-1.59 מיליארד פרנק שווייצי (1.51 מיליארד דולר) ברבעון השני, לעומת 1.57 מיליארד פרנק שווייצי ברבעון המקביל ב-2009. אנליסטים צפו רווח של 1.23 מיליארד פרנק שווייצי.



עד כה השנה ירדה מניית קרדיט סוויס ב-14% בבורסת ציריך, וזאת לעומת ירידה של 5.3% בלבד במניית ubs באותה תקופה, וירידה של 7% במדד מניות הבנקים באירופה של בלומברג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully