וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"צאר השכר" של אובמה: בנקים שחולצו על ידי הממשל חילקו בונוסים של 1.6 מיליארד דולר לבכיריהם

סוכנויות הידיעות

23.7.2010 / 20:13

הסכום מתייחס לבונוסים ומענקים ש-17 בנקים חילקו למנהליהם בזמן שנהנו מסיוע של הממשל



"צאר השכר" של ממשל אובמה, קנת פיינברג, מתח היום ביקורת על נהלי השכר של הבנקים בארה"ב שנהנו מכספי תוכנית החילוץ של הממשל בשיאו של המשבר הפיננסי. פיינברג אמר כי 17 הבנקים שילמו למנהליהם הבכירים שכר מופרז בסכום כולל של 1.6 מיליארד דולר במהלך התקופה שבה קיבלו סיוע ממשלתי.



פיינברג אמר עוד כי אין בסמכותו להורות לבנקים לדרוש חזרה את תשלומי השכר והבונוסים הנדיבים שהעניקו לבכיריהם בתקופה שבה קיבלו סיוע ממשלתי. לדבריו, מגזר הפיננסי צריך לאמץ מדיניות שתאפשר לו לצמצם ואף לבטל בונוסים ומענקים אחרים שניתנו למנהלים בתקופות של משבר פיננסי.



במסגרת דו"ח שפירסם היום, בחן פיינברג את נהלי השכר של 419 בנקים שנהנו מסיוע ממשלתית במהלך המשבר, אך בטרם כניסתן לתוקף של מגבלות על שכר בכירי הבנקים שקיבלו סיוע בתחילת שנת 2009.



בונוסים, מענקי מניות ותשלומים נוספים לבכירים בהיקף של 1.7 מיליארד דולר הוענקו בין שלהי שנת 2008 לפברואר 2009, בטרם נקבעו הגבלות על תשלומים אלו עבור בנקים שנהנו מסיוע. 17 בנקים היו אחראים על 1.6 מיליארד דולר מסכום זה, והמלצתו של פיינברג לגבי אימוץ מדיניות לביטול וצמצום בונוסים נגעה לבנקים אלו.



"אם מועצת המנהלים של חברה מזהה כי החברה נמצאת במשבר, לוועדת השכר תהיה סמכות לארגון מחדש, לצמצם או לבטל תשלומים מתוכננים למנהלים - וסמכות זו תעפיל על זכויות כלשהן שיש למנהלים בנסיבות רגילות", כתב פיינברג בתמצית של הדו"ח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully