מספר הבתים המצויים בהליכי עיקול עלה ב-75% מערי ארה"ב במחצית הראשונה של 2010, לאחר שהאבטלה הגבוהה היקשתה על בעלי בתים רבים לעמוד בתשלומי המשכנתא - כך דיווחה היום חברת המחקר ריאלטי טראק, העוקבת אחרי שוק הנדל"ן בארה"ב.
מספר הבתים המצויים בהליכי עלה במחצית הראשונה של 2010 ל-1.6 מיליון. המספר יותר מהכפיל עצמו בערים בולטימור, אוקלהומה סיטי ואלבוקרקי, בנוסף לעלייה של יותר מ-50% בסולט לייק סיטי, סוואנה ואטלנטיק סיטי. ב-154 מתוך 206 ערים בעלות אוכלוסיה של 200 אלף תושבים או יותר עלה מספר הבתים המעוקלים. 20 הערים בעלי שיעור העיקולים הגבוה ביותר נמצאות כולן בפלורידה, קליפורניה, נוואדה ואריזונה.
בעקבות העלייה במספר העיקולים, העריכו כלכלני ריאלטי טראק כי מחירי הבתים בארה"ב לא יתחילו להתאושש עד 2013. "אנחנו לא הולכים לראות עלייה אמיתית במחירי הבתים עד 2013. לא תהיה קריסה נוספת בשוק הדיור, אך ההתאוששות תהיה כואבת ותימשך שלוש שנים", אמר ריק שרגא, סגן נשיא בכיר בריאלטי טראק.
שוק הדיור האמריקאי מסרב להתאושש: מספר העיקולים עלה במחצית השנייה ב-75% מערי ארה"ב
רויטרס
29.7.2010 / 9:25