המאבק של אלבר להקים דוכני השכרה בנתב"ג מגיע לבית המשפט. החברה הגישה ביום חמישי עתירה מינהלית לבית המשפט, כדי לחייב את נתב"ג לאפשר לה להפעיל דוכני להשכרת רכב, תחת המותג תריפטי.
שורשי המאבק נטועים במכרז שערכה רש"ת לדוכני השכרה, שנערך ביולי 2009. במכרז זכו אלדן, אוויס, באדג'ט, הרץ ושלמה סיקסט. אלבר לא ניגשה באותה עת למכרז, כי לא היו לה משרדים בחו"ל או קשר עם חברת השכרה בינ"ל.
מאוחר יותר חתמה אלבר על הסכם על חברת ההשכרה הבינלאומית דולר-תריפטי, כנציגתם המקומית, וביקשה להקים דוכן בנתב"ג, אך נענתה בשלילה, בטענה שלא השתתפה במכרז.
באלבר טוענים כי לא מדובר במכרז 'רגיל' בו מספר מועמדים רב מתמודד על מספר מקומות מצומצם, אלא על מכרז בו כל העומד בתנאים מסוימים יזכה. לפי טענה זו, גם חברה העומדת בתנאי המכרז אחרי שהסתיים יכולה להקים בו דוכן. במכרז הקודם, נכתב בעתירה, התאפשר ליורופקאר להקים דוכן גם אחרי סיום המכרז, אחרי שהוכיחה עמידה בתנאיו.
דוכני ההשכרה בנתב"ג מיועדים, בעיקר, לנוסעים שהזמינו מכונית בחו"ל ואוספים אותה משדה התעופה, אך גם ללקוחות מזדמנים שמבקשים לשכור מכונית בישראל. אלבר הקימה סניף באיירפורט סיטי, מחוץ לנתב"ג, אך הביאה קטע ממכתב של דולר-תריפטי העולמית המצביעה על חוסר שביעות רצון של הלקוחות.
מאחורי הקלעים, ישנה גם בעיה כספית. מבין חברות ההשכרה שזכו במכרז, ארבע משלמות לרש"ת סכום של כשני מיליון שקל בשנה (לפי הערכות בענף), אך אוויס משלמת ארבעה מליון שקלים בשנה. לאלבר הוצע לשלם סכום דומה, אך היא סירבה לשלמו בעבור דוכן השכרה בלבד, וביקשה גם שטחים לוגיסטיים, בדומה לאוויס. אם אלבר תוכל להיכנס לפעילות בנתב"ג תמורת סכום נמוך יותר, ייתכן שגם אוויס תדרוש להנמיך את הסכום שהיא מעבירה לרש"ת.
מרש"ת טרם נמסרה תגובה.
אלבר עותרת נגד רשות שדות התעופה: אפשרו לנו להקים דוכני השכרה בנתב"ג
דניאל שמיל
1.8.2010 / 12:25
