בבית ההשקעות הלמן-אלדובי ממליצים לקנות את מניית ומעדכנים את מחיר היעד של החברה ל-8.5 שקלים, המבטא פרמיה של כ-150% על מחיר השוק. בבית ההשקעות אומרים כי הערכת השווי של החברה מבוססת על השווי המוערך של שתי התרופות המתקדמות של החברה אשר מתקרבות למצב בו הוצאות הניסויים כבר אינם מועמסות על החברה, והסיכויים לקבל תגמולים עבורן גבוהים.
עם זאת, בהלמן-אלדובי מסתייגים ממדיניות האופציות של החברה: "מדיניות האופציות של החברה פוגעת בערך הנוצר לבעלי המניות לטווח הארוך. זאת, מאחר שמדיניות זו נדיבה הן מבחינת היקף האופציות והן מבחינת תמחורן".
האנליסטים מציינים כי כיום לחברה עשר תרופות שונות בשלבים שונים של פיתוח, מתוכן שתיים בשלבים מתקדמים. ביוליין חתמה בשנה האחרונה על עסקות למתן רישיון משנה עבור שתי תרופות אלו, שהמשך פיתוחן ומסחורן ימומן על ידי מקבלת הרישיון. בהלמן-אלדובי אומרים כי מבחינה אסטרטגית, המודל מאפשר את פיזור הסיכונים הכרוכים בפיתוח תרופות. מבחינה סטטיסטית, ניתן ליצור תשואה גבוהה גם במקרה של הצלחת מספר נמוך של תרופות.
הוצאות הפיתוח הסתכמו בשנת 2009 בכ-90 מיליון שקל, בהשוואה ל-106 מיליון שקל אשתקד, בזכות סיום השלבים ה"כבדים" של פיתוח שתי התרופות המתקדמות בתחומי הקרדיולוגיה והסכיזופרניה.
בהלמן-אלדובי מעריכים, כי קצב שריפת המזומנים ירד משמעותית בשנת 2010, כאשר במקביל, ייכנסו מזומנים לקופה כתוצאה מהתקדמות במסגרת שתי העסקאות שנחתמו באפריל. לאחר תאריך המאזן, התקבלו 10 מיליון דולר מאיקריה (השותפה בתחום הקרדיולוגיה), ובחודש הקרוב צפויים להתקבל 30 מיליון דולר נוספים המהווים את המקדמה מסייפרס (השותפה בתחום הסכיזופרניה). המזומנים הללו מאפשרים לחברה לפעול כשנתיים נוספות ללא גיוס.
בהלמן-אלדובי מעריכים כי הסיבה לפרמיה הגבוהה בהשוואה למחיר השוק, הינה חששו של הציבור כי לסייפרס לא יהיה מספיק מזומן לשלם את כל היקף התמלוגים הנדרש עבור תרופת הסכיזופרניה בשנים הקרובות. "אנו סבורים, כי חשש זה אינו מוצדק, מכמה סיבות. ראשית, במידה והניסויים של תרופת הסכיזופרניה יעידו על הצלחה, לסייפרס לא יהיה כל קושי לגייס מזומן.
"כמו כן, בתרחיש הגרוע, אם יתברר בעתיד כי סייפרס לא תוכל לשלם את הסכומים הנדרשים במסגרת ההסכם, לביוליין שמורה הזכות לבטל את העסקה, לקבל חזרה לידיה את כל הידע שנצבר לאורך הניסויים ולשמור את כל הסכומים שהתקבלו מסייפרס עד לאותה עת. סכומים אלו כוללים את המקדמה בסך 30 מיליון דולר אשר שולמה ונמצאת בנאמנות עד לאישור המדען הראשי".
בהלמן-אלדובי ממליצים לקנות מניות ביוליין ומעדכנים מחיר יעד ל-8.5 שקלים ליחידה
ואדים סבידרסקי
1.8.2010 / 13:36
