חברת agt שבבעלות הישראלי מתי כוכבי תקים חברה משותפת עם טאטא מערכות מתקדמות (tas) ההודית שתיקרא אוואנה. החברה תעסוק בפתרונות אבטחה מותאמים לאיומים על נכסים לאומיים בהודו ותתבסס על תוכנות למניעת טרור של agt.
החברה החדשה תיישם פתרונות המופקים ממוצרים טכנולוגיים בעלי יכולת למיזוג מידע. מ-agt נמסר, כי לחברה תוכנות המסוגלות לאסוף, להשוות ולנתח כמות גדולה של נתונים תמימים לכאורה, כדי ליצור תמונת מודיעין שמסוגלת לספק ניבוי איומים והנחיות לפעולה למניעת טרור ופשע.
רטאן טאטא, יו"ר תאגיד הענק ההודי, אמר באירוע ההשקה של החברה המשותפת, כי "תחום ההומלנד סקיוריטי משפיע על החיים של כל אזרח ובו קבוצת טאטה מעוניינת לתרום תרומה משמעותית. בעולם כולו, הטכנולוגיה הופכת להיות חלק קריטי מפתרונות האבטחה ותהיה רלוונטית יותר ויותר עבור ארצנו".
כוכבי הביע שביעות רצון מהחבירה לטאטא. "אני שמח לשתף פעולה עם קונצרן טאטא בהודו - אחת מהחברות הגדולות בעולם בדמוקרטיה הגדולה בעולם, זוהי זכות לעבוד עם קונצרן טאטא והנהלתו".
קבוצת טאטא היא אחד התאגידים הגדולים ביותר בהודו. מחזורה השנתי עומד על 70.8 מיליארד דולר, מהם 64.7% מיצוא. לתאגיד 357 אלף עובדים.
agt international היא קבוצת חברות בבעלות פרטית אשר מספקת מערכות אבטחה ברמת טכנולוגיה גבוהה ופתרונות שמיועדים להגן ולטפל באסונות טבע, מניעת פשע ומערכות ניהול חכמות בסביבות מתוחכמות. המטה העולמי שלה נמצא בציריך והיא פועלת באירופה, במזרח התיכון, אסיה ודרום אמריקה. מהחברה נמסר, כי היא עובדת כיום על פרויקטים בשווי של למעלה מ-7 מיליארד דולר.
חברת AGT של מתי כוכבי תקים חברה משותפת עם טאטא ההודית לפתרונות אבטחה
אורה קורן
2.8.2010 / 13:58