וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גרורות משבר 2008: דאו כמיקל החמיצה תחזיות הרווח והמכירות עקב הפסקת הייצור בחלק ממפעליה

סוכנויות הידיעות

3.8.2010 / 17:32

תוצאותיה הרבעוניות של מקבילתה של מכתשים אגן - בשל עיכובים בחידוש הייצור במפעלים שהושבתו בזמן המיתון



דאו כמיקל, יצרנית הכימיקלים הגדולה בארה"ב ומקבילתה של מכתשים אגן, דיווחה היום על רווח ומכירות רבעוניים נמוכים מהצפוי עקב השבתות מתקני ייצור, חלקן מתוכננות וחלקן לא, עקב עיכובים בחידוש הייצור במספר מפעלים שתפוקתם צומצמה במהלך המיתון העולמי.



החברה רשמה ברבעון השני של השנה רווח נקי של 566 מיליון דולר (או 50 סנט למניה) - לעומת הפסד של 486 מיליון דולר (או 47 סנט למניה) בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. בניכוי הוצאות חד פעמיות רשמה החברה רווח של 54 סנט למניה - 3 סנט פחות מתחזיות האנליסטים.



הכנסות דאו כמיקל בתקופה המדווחת הסתכמו ב-13.62 מיליארד דולר - צמיחה של 20% לעומת הרבעון המקביל בשנה הקודמת, אך פחות מתחזיות האנליסטים למכרות של 13.69 מיליארד דולר.



השבתה חלקית של הייצור ב-3 ממפעלי החברה בארה"ב ובאמריקה הלטינית, עקב עבודות תחזוקה, שיפור הבטיחות ועיכובים בהגדלת התפוקה - קיצצו 300 מיליון דולר מהכנסות הרבעוניות של החברה ו-7 סנט משורת הרווח למניה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully