וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משרד הביטחון: אכלוס עיר הבה"דים החל מ-2013

רנית נחום-הלוי

4.8.2010 / 19:01

אדם טבע ודין משכה העתירה נגד הקמת עיר הבה"דים



במשרד הביטחון מעריכים כי לא תהיה מניעה לאכלס את עיר הבה"דים החל מ-2013 ועד מועד האכלוס יטופלו כל פליטות זיהום האוויר ממפעלי רמת חובב.



לפי מערכת הביטחון, "לאור התהליך המשמעותי של טיפול במפעלים ברמת חובב ולאור הנתונים החיוביים של איכות האוויר והקרקע בצומת הנגב, לא תהיה כל מניעה לאכלס את קריית ההדרכה החל מ-2013".



הדברים נמסרו בעקבות דיון שהתקיים אתמול בבית המשפט העליון בנושא טיפול המדינה במזהמי האוויר מרמת חובב והשלכתם על הקמת עיר הבה"דים. בדיון שהתקיים נענה ארגון אדם טבע ודין לקריאתה של שופטת בית המשפט העליון, איילה פורקצ'ה, למחוק את העתירה שהגישו משנת 2008 נגד המדינה בעניין טיפולה במזהמי האוויר.



קריאת השופטת פורקצ'ה נשמעת לאחר שדווח מטעם המדינה כי זו טיפלה במהלך השנתיים האחרונות בפגעי זיהום האוויר מרמת חובב. "האם העניין לא התייתר אחרי מהלכים רבים וארוכים שהעניין עבר בהליך תכנוני חדש?" שאלה השופטת פרוקצ'יה, התוכנית אושרה ופורסמה והיא בעלת תוקף היום וצריך ליישם אותה עפ"י החוק והכללים, מה יש עוד לעשות?".



מנהלת המחלקה המשפטית של אדם טבע ודין, עו"ד נעמה אלעד, הסבירה כי מרבית הליכי התכנון שהיו צריכים להיות התקיימו אך יחד עם זאת ציינה כי ההליך לווה בחיפזון. בתגובה ענתה לה פורקצ'ה, "ההוראות יבוצעו. אנחנו לא משטרת אכיפה על הרשויות המוסמכות".



תחילת הפרשה לפני כשנתיים, אז הגיש ארגון אדם טבע ודין ערעור לבית המשפט העליון נגד המשרד להגנת הסביבה ומשרד הביטחון על מנת שאלה יבצעו תסקיר השפעה על הסביבה בכל הנוגע להשפעות הסביבתיות של רמת חובב על עיר הבה"דים המתוכננת. בעקבות החלטת בית המשפט העליון בערעור, בוצע תסקיר סביבתי שקבע כי ניתן לאכלס בבטחה את עיר הבה"דים רק אם שיעור הזיהום הנפלט מאזור רמת חובב יצומצם בשיעור משמעותי של 70%-90%. בהמשך הוקמה גם ועדת מעקב שמטרתה לפקח אחר קצב התקדמות הטיפול בזיהום כתנאי להליכי בניית העיר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully