וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דש ברוקראז': השבתת לוויין עמוס 5i מורידה את שווי החברה ב-200 מ' ש'

מאת יורם גביזון

11.8.2010 / 7:03

עקב טעות בהערכת כמות הדלק הצפויה ללוויין תיאלץ חלל תקשורת להשביתו - מהלך שיגרום לעמוס 5 לפעול עם צבר לקוחות קטן יותר



>> "ההשפעה המיידית של הפסקת פעילותו של הלוויין עמוס 5i היא גידול בסיכון של הלוויין עמוס 5, משום שהוא צפוי לעלות לאוויר עם צבר לקוחות נמוך לעומת התחזית המקורית שלנו", כתב מאיר סלייטר, אנליסט בדש ברוקראז'. זאת בעקבות הודעת חברת חלל תקשורת, שלפיה חלה טעות בהערכת כמות הדלק בלוויין עמוס 5i ועל כן יש לצפות להפסקת פעילותו באופן שיגרום להפסד של 12 מיליון דולר ב-2010-2011.

סלייטר ציין שבעקבות העלייה בסיכון של הלוויין עמוס 5i עולה שיעור ההיוון שלו ל-12% כך ששווי החברה יורד ב-12 שקל למניה, כלומר 200 מיליון שקל. סלייטר מוריד את מחיר היעד מ-92 ל-81 שקל למניה, כלומר ב-16.5% מעל מחיר המניה לאחר הירידה של 6.2% אתמול.



לדבריו, עמוס 5 צפוי להיות ממוקם בחלל ביולי 2011 ולהתחיל לשרת לקוחות באפריקה. מאחר שהחברה לא פעלה בשוק זה עד כה, ניסתה חלל תקשורת להקטין את הסיכון שכרוך ברכישת עמוס 5 תמורת 146 מיליון דולר, על ידי כניסה מוקדמת לשוק זה באמצעות חכירת הלוויין עמוס 5i מחברת אסיהסאט לתקופה של שנה וחצי, עד לשיגורו של הלוויין עמוס 5.



סלייטר מעריך שכמות הדלק שנשארה לעמוס 5i תאפשר לו לספק שירות לתקופה נוספת של שלושה-שישה חודשים בלבד. הלוויין זקוק לדלק כדי לשמור על מיקומו בחלל, ובכך להתכוונן לאנטנות שעל הקרקע. שמירת המיקום נעשית אחת לתקופה באמצעות תיקון קטן שמנטרל תזוזות של הלוויין בחלל, ורק כך ניתן לכוון אותו לאנטנות. לכן הוא יסיים בכך את תפקידו בהעברת תקשורת לוויינית רחבת פס. חלל תנסה למלא את ההתחייבות החוזית שלה כלפי לקוחות הלוויין עמוס 5i על ידי העברתם ללוויינים אחרים.



סלייטר סבור שמשמעות ההודעה היא פגיעה אסטרטגית בהתפתחות החברה, שכן אף שהצבר של עמוס 5i הסתכם ב-12 מיליון דולר בלבד נכון לסוף הרבעון הראשון של 2010, הרי שלהערכתו הצבר היה אמור לגדול משמעותית עד למחצית 2011 ולייצר בכך נקודת פתיחה טובה לעמוס 5. מעבר להפסד הכספי המיידי, הפגיעה המשמעותית היא שעמוס 5 צפוי לעלות עם צבר נמוך של לקוחות לעומת שאיפותיה של החברה, משום שכל לקוחותיו יהיו לקוחות חדשים בתוספת מעבר שולי של לקוחות שחלל תקשורת תמצא חלופה עבורם.



לגבי הערכת החברה שהשבתת עמוס 5i תגרום להפסד של 12 מיליון דולר אמר סלייטר כי הלוויין רשום בספרי החברה ב-26 מיליון דולר, ומולם יש לה התחייבות של 10 מיליון דולר. מכיוון שחלל כנראה לא תבצע את התשלום הנותר לאסיהסאט במלואו, יהיה הלוויין רשום בשווי של 16 מיליון דולר. סלייטר מעריך שביצוע הפרשה של 16 מיליון דולר לירידת ערכו של הלוויין תקוזז חלקית בהכנסה שהלוויין ימשיך להניב ברבעון השני והשלישי של 2010.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully