התשואות הארוכות (גם הריאליות וגם הנומינליות) בארה"ב, וכתוצאה מכך גם תשואות האג"ח הארוכות בארץ, מגלמות תרחיש מאוד פסימי של האטה משמעותית ואף מיתון חוזר בכלכלה האמריקאית. נראה שתרחיש כזה פסימי הרבה יותר מהתרחישים המגולמים במחירי המניות והסחורות. כלומר, או שמחירי האג"ח יקרים מדי, או שמחירי המניות והסחורות יקרים מדי", כך מעריך ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, ד"ר מיכאל שראל.
לפי שראל, תרחיש של מיתון חוזר הוא אפשרי, אך בהסתברות נמוכה יחסית. לכן, רבים הסיכויים לעלייה בתשואות האג"ח הארוכות, גם בארה"ב וגם בארץ.
הפדרל ריזרב האמריקאי הודיע שישוב לקנות אג"ח ממשלתיות. הוא יעשה זאת בסכומים קטנים יחסית, מבלי להגדיל את סך המאזן שלו, על ידי מיחזור של סדרות אג"ח ממשלתיות ואג"ח משכנתאות בבעלותו שמגיעות לפדיון. מעריכים שמדובר בכ-10 מיליארד דולר בחודש בממוצע.
למרות המתינות של ההחלטה, שוק האג"ח הממשלתיות הגיב בעוצמה והתשואה ל 10 שנים ירדה ל-2.74%, בהמשך לירידות בימים האחרונים (על רקע ציפיות לפעולה של ה-fed).
שראל: התשואות בארה"ב ובישראל מגלמות תרחיש פסימי; מחירי האיגרות צפויים לרדת
טל לוי
11.8.2010 / 12:19