וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים עלה קלות ב-2% ביולי - אך מגמת ההתכווצות נמשכת

טל לוי

15.8.2010 / 10:08

המדד נמצא זה החודש השלישי מתחת ל-50%, הרמה המבחינה בין התרחבות להתכווצות בפעילות התעשייתית



מדד מנהלי הרכש של וארגון מנהלי הרכש לחודש יולי 2010 רשם עלייה של 2% לרמה של 48.0%. המדד נמצא זה החודש השלישי מתחת ל-50%, הרמה המבחינה בין התרחבות להתכווצות בפעילות התעשייתית. בין סעיפי המדד ישנה שונות כאשר חלקם נמצאים ברמה הנמוכה מ-50, ובכלל זה ביקושים מקומיים וביקושים ליצוא, וחלקם נמצאים ברמה הגבוהה מ- 50, ובכלל זה תפוקות ייצור וסעיף התעסוקה שהמשיך זה החודש ה-12 להצביע על התרחבות עם שיפור במגמה.



מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק jpmorgan, הוסיף לרדת בחודש יולי לרמה של 54.3 לעומת 55.0 בחודש יוני. מאז חודש מאי ירד המדד העולמי ב- 3.5 נקודות האחוז. בחודש יולי ירד המדד במדינות רבות בהן מתקיים הסקר וביניהן גם ארה"ב, יפן ומספר משקים מתעוררים. באירופה, לעומת זאת, נרשמה עלייה במדד במדינות רבות. בניגוד לישראל, רמות המדד במרבית המדינות בעולם עדיין מצביעות על התרחבות בפעילות היצרנית.



כלכלני בנק הפועלים: "המדד נמצא זה החודש השלישי מתחת לרמת ה-50 נקודות, כלומר מנהלי הרכש צופים האטה בפעילות התעשייתית. עם זאת, לא ניתן להתעלם מהעובדה שנתוני המשק עד כה הם טובים מאוד, ובכלל זה האינדיקטורים לפעילות התעשייתית. היצוא התעשייתי גדל בשלושת החודשים האחרונים בשיעור שנתי של 16%".



"גם האינדיקטורים לצריכה הפרטית ממשיכים להצביע על התרחבות. יתכן שחלק מהפערים נובעים מכך שהמגמות בתוך התעשייה מאוד לא הומוגניות: יצוא תעשיית התרופות ,לדוגמה, יותר מהכפיל עצמו בשנה האחרונה. מנגד, קיימות תעשיות שנפגעו משחיקת שער החליפין. באופן כללי, תוצאות המדד עקביות עם תחזית של האטה מסוימת בצמיחת המשק החל מהמחצית השנייה של 2010".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully