וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יש שריף חדש בפרטנר. הפשילו שרוולים

מאת אמיתי זיו

30.8.2010 / 7:00

בכירים בענף התקשורת מעריכים שיעקב גלברד, המנכ"ל הבא של פרטנר, ייעל את החברה, אך מזהירים: "אם גלברד יעסוק רק בהוצאות זה יפגע בארגון"



>> מינויו של יעקב גלברד למנכ"ל פרטנר הפכה לשיחת היום בקהילה העסקית בישראל. רבים מבכירי הענף התקשורת מכירים היטב את גלברד ופועלו בפלאפון ובזק. הנקודות הבאות גובשו לאחר שיחות עם כמה בכירים בתעשייה, וכן שיחות עם אנליסטים ותיקים. כולם העדיפו להישאר בעילום שם.



חברה לפני רפורמה

פרטנר היא חברה שזקוקה לשינוי, על כך מסכימים כולם, ואפילו החברה מסרה זאת בדו"חות קודמים שלה. פרטנר מייצרת הכנסות דומות לסלקום אבל הרווח התפעולי שלה נמוך מזה של המתחרה. הסיבה הן הוצאות החברה הגבוהות. פרטנר היתה במשך שנים חברה עם מסורת היי-טקיסטית, שעושה הכל בגדול, וברוחב לב, ע"ע הופעות על הגג כל קיץ. מסיבות העיתונאים של פרטנר הן המושקעות והמרשימות בענף.



לא לשווא שכרה פרטנר בשנה האחרונה את חברת הייעוץ מקינזי לצורך המלצה על צעדי התייעלות. גלברד נשכר כעת על ידי אילן בן-דב בכדי להתניע תהליך שינוי בפרטנר. הוא מבריא חברות ידוע ומניע תהליכים מהירים. את זאת הוא יידרש לעשות גם בפרטנר.



כשגלברד נכנס לתפקידו בפלאפון, ההנחיה הראשונה שלו הייתה שכל העובדים חייבים להתייצב לעבודה ב-8 בבוקר. זה היה צעד סמלי שנועד לשדר לכולם: יש שריף חדש בעיר. הפשילו שרוולים.



שינויים בהנהלה



גלברד נהג בעבר לרענן את שורות ההנהלה זמן קצר אחרי כניסתו לחברה. מקור אחד העריך שגלברד יחליף "חצי מההנהלה" בזמן קצר. אותו גורם העריך שמלבד יעקב קדמי, סמנכ"ל השיווק של החברה, שהוא איש של בן- דב ומוערך גם על ידי גלברד, מקומם של כל שאר המנהלים אינו מובטח. גלברד יביא אנשים משלו לעמדות מפתח, למשל מחליף רשמי לאלי גליקמן בתפקיד מנהל שירות לקוחות במגזר הפרטי.



הנהלת פרטנר שמנה. עלותה ב-2009 לחברה היתה 33 מיליון שקל, ל-13 עובדים. גלברד יצטרך לקצץ גם שם. ב-2005 שיחזר בראיון איקה אברבנל, מי שהיה סמנכ"ל תפעול ושירות לקוחות של פלאפון תחת גלברד, את כניסת גלברד לפלאפון ב-2001: "...ביצענו קיצוץ בשכר, ודקה אחרי שגלברד ואני חתמנו על חוזה ההעסקה שלנו, קיצצנו את שכרנו ב-10%, באנו לחולל שינוי, לעשות צנע - אז התחלנו בעצמנו. למנהלי האגפים הורדנו קצת פחות, למנהלי המחלקות עוד פחות, ובשטח לא נגענו כלל". ההיסטוריה צפויה לחזור על עצמה.



פיטורי עובדים



דיוני התקציב בחברות הסלולר מתחילים מוקדם. בימים אלה מתחילים הדיונים לקראת תקציב 2011 של פרטנר, סלקום ופלאפון. מצבת העובדים של פרטנר גבוהה בכ-1,500 איש מכוח האדם אצל שתי המתחרות - כ-5,700 עובדים. הסיבה לכך היא שפרטנר מעסיקה את כל העובדים במודל in house ואילו החברות המתחרות נשענות יותר על עובדי מיקור חוץ.



גלברד ישים לו למטרה לקצץ בכוח האדם בצורה אגרסיבית עם יעד של מאות עובדים. סגירת חטיבת התקשורת הקווית בפרטנר ומיזוגה לתוך החברה היתה מהלך מוצלח מבחינה פיננסית, ואת תוצאותיו ראו מיד בדו"חות. גלברד איש יסודי, הוא יסרוק את החברה מקצה עד קצה, עד רמת המחלקה, ימצא איפה יש שומן, ויחתוך.



חזון משותף



"אם גלברד יעסוק רק בצד ההוצאות זה יפגע בארגון", טוען מקור בענף התקשורת. "בביצה של מים עומדים גדלים רק יתושים". הכוונה היא שגלברד יצטרך במקביל לקיצוצים להכניס גם רוח עשייה וצמיחה לארגון. אם גלברד רק יקצץ בהוצאות הוא ימצא כל בוקר עובדים כבויים. המורל ייפגע. הסוד הוא להחדיר בחברה אווירת משבר ומצוקה שתלווה ב"תוכנית חילוץ" שאליה יגויסו כל העובדים. זה לא יהיה קשה לאור הורדת הקישוריות המתוכננת ושאר איומי הרגולציה - אלה מהווים עילה משברית טובה שתניע את הארגון לפעולה.



מלבד טיפול בצד ההוצאות גלברד צריך גם למצוא דרכים כדי להכניס עוד כסף לארגון, ואת זה הוא אמור לעשות בהעלאת מחירים. מנגד, מי שמכיר אותו מעברו הקמעוני יודע שגלברד מייחס חשיבות למחיר שהצרכן משלם, "זה בתודעה שלו", אמר מקור וציין כי בקלאבמרקט למשל גלברד שאף להיות חלופה זולה. כלכלן בשוק העריך שדווקא לקוחות עסקיים ומוסדיים יאלצו לשלם יותר לחברות הסלולר אחרי רפורמת הקישוריות, כי במגזר הפרטי יצמחו שחקני מחיר במודל mvno.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully