מהלכיו האחרונים של הבנק הפדרלי הם בכיוון הנכון, אך ישנה סכנה לדפלציה בטווח הקצר - כך סבורים כלכלנים בכירים בארה"ב.
בסקר שערכה האגודה הלאומית לכלכלה עסקית (nabe) בין ה-30 ביולי ל-10 באוגוסט, אמרו 60% מתוך 242 הכלכלנים שנשאלו כי המדיניות המוניטרית של הבנק הפדרלי הולמת את התנאים הכלכליים הנוכחיים בארה"ב.
הבנק הפדרלי הותיר בישיבתו האחרונה ב-10 באוגוסט את הריבית בשפל של 0%-0.25%, ושב ואמר כי הריבית תושאר בשפל לתקופה ממושכת. בנוסף, הודיע הבנק הפדרלי כי בכוונתו להשקיע מחדש את תשלומי הקרן על אחזקותיו באג"ח מגובות משכנתאות, באג"ח ממשלתיות אמריקאיות לטווח ארוך. 67% מהכלכלנים מאמינים כי החלטתו של הבנק תסייע להאצת קצב התאוששות הכלכלה. בטווח הקרוב, מאמינים 45% מהכלכלנים כי ישנו סיכון לדפלציה.
עם זאת, בתחומים אחרים הביעו הכלכלנים ספקנות. 89% מהנשאלים סבורים כי לרפורמה הפיננסית אשר אושרה לאחרונה תהיה השפעה צנועה בלבד במניעת משבר עתידי, ורק 3% מאמינים ביכולתה לצמצם סיכונים עתידיים.
סקר כלכלנים בארה"ב: מהלכי הבנק הפדרלי - בכיוון הנכון
סוכנויות הידיעות
30.8.2010 / 11:17