וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"יש כאן רעב להמצאות יותר מכל מקום אחר"

גיא גרימלנד

21.9.2010 / 7:02



>> סלים איסמעיל הגיע לפני כשבועיים לביקור ראשון בישראל במסגרת תפקידו כדירקטור באוניברסיטת סינגולריטי (singularity university). מדובר באוניברסיטה שעורכת פעם בשנה בבסיס נאס"א בקליפורניה תוכנית לימודים יוקרתית שאליה מתקבלים 80 מדענים, יזמים ואנשי עסקים מבריקים מכל העולם. זאת, במטרה שיפתחו המצאות פורצות דרך שישפיעו על האנושות כולה בתוך עשור.

במסגרת הביקור נפגש עם נשיא המדינה שמעון פרס בזכות הקשר שלו עם יהונתן אדירי, היועץ הטכנולוגי של הנשיא, שהשתתף במחזור הראשון של אוניברסיטת סינגולריטי. איסמעיל הציע לפרס לקדם אפשרות שמדי שנה יוקצה מקום אחד או שניים לישראלים מבריקים.



יש סיכוי שתקימו שלוחה של אוניברסיטת סינגולריטי בישראל?



"כשאני בוחן את העולם ושואל את עצמי היכן מלבד ארה"ב שווה לנו להקים סניף נוסף של אוניברסיטת סינגולריטי, אני חושב שישראל שהיא המקום המתאים ביותר. יש בישראל הרבה מאוד מומחים בתחומי מדעי המחשב והביו-טכונולגיה. יש כאן רעב גדול לקחת סיכונים ולפתח המצאות. ויש כאן אתגר גדול שישראל מתמודדת איתו בכל הקשור לאנרגיה ומים.



"קיבלנו 1,600 בקשות להתקבל לאוניברסיטה מ-65 מדינות. יש ביקוש גדול לאוניברסיטה מסוג זה, אין ספק שמישהו בסוף יחקה אותנו. אני מדבר עם מנהיגים מרחבי העולם כדי לראות איך אפשר ליישם את מודל הסינגולריות גם במדינות אחרות. עד עתה שמונה מדינות הביעו עניין לבסס נוכחות של אוניברסיטת סינגולריטי גם במדינות שלהן, אז יש סיכוי שהאוניברסיטה תוקם במקומות אחרים מלבד ארה"ב".



מה בעצם אתם מנסים לגרום באמצעות אוניברסיטת סינגולריטי?



"המנהיגים בעולם לא מבינים כיום את המציאות החדשה שבה הטכנולוגיה מתקדמת בצורה מדהימה. פעם חשבו שפרויקט זיהוי הגנום ייקח שנים. בסוף זה הושלם בזמן הרבה יותר קצר בזכות הטכנולוגיה.



"אנחנו מנסים להסביר למנהיגים שטכנולוגיה יכולה לפתור בעיות של האנושות בצורה נרחבת, למשל להדפיס בתים שלמים. כבר היום אתה יכול לקנות מדפסת ב-800 דולר שתדפיס 70% מהחלקים למדפסת הבאה. אנחנו מנסים להראות איך אפשר לרכב על הגלים של הטכנולוגיה".



מטרידה אותך העובדה שמרבית המחקר המסחרי בעולם לא משמש לקידום האנושות?



"אתה מעלה נקודה חשובה, אבל אפשר לחשוב על זה מזווית אחרת. כשהטלפון הסלולרי הומצא, הוא היה גדול פיסית ורק עשירים החזיקו בו. ככל שהטכנולוגיה קידמה אותו, היא הפכה אותו לזול ונגיש וכיום הוא זמין למיליארדי אנשים. אף אחד לא חזה את גודל ההשפעה של המכשיר הזה. גם טכנולוגיית ה-wi-fi התפתחה בצורה דומה.



"אני מאמין שתחום מדפסות התלת-ממד ישפיע על חיי האנושות בשנים הקרובות. חברה אחת שיצאה מהמחזור הראשון באוניברסיטת סינגולריטי מפתחת מדפסת תלת-ממד שתוכל להדפיס בתים שניתן יהיה לגור בהם.



פיתוחים חדשים בתחום האנרגיה, מים ובריאות ישפיעו על כולנו. אין סיבה שלא נוכל לכוון את הסלולר שלנו לעבר הגוף ולהבין האם אנחנו חולים".



איך התרשמת מהביקור בישראל?



"היה מרגש להיות כאן. פגשתי המון אנשים ונכחתי באירועים טכנולוגיים. ההשקעה כאן ביזמות, המצאות והרעב להמציא משהו הוא יותר מכל מקום אחר שחוויתי - זה נהדר".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully