וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בניסיון להדוף את הצעת הרכש: פוטאש תובעת את BHP ביליטון

סוכנויות הידיעות

22.9.2010 / 21:56

יצרנית האשלג הקנדית טוענת כי ענקית הכרייה הטעתה את המשקיעים לגבי פרטי הצעת הרכש



פוטאש הקנדית, יצרנית האשלג הגדולה בעולם במונחי שווי שוק, תבעה היום על bhp ביליטון, חברת הכרייה הגדולה בעולם, בדרישה למנוע מענקית הכרייה להוציא לפועל את הצעת הרכש העוינת בסך 40 מיליארד דולר שהגישה עבורה.



bhp ניסתה להגדיל את הסיכויים לרכישת פוטאש במחיר מוזל על ידי כך שפעלה להורדת מחיר מניית פוטאש בתקופה שקדמה להגשת הצעת הרכש ב-17 באוגוסט, נאמר בתביעה שהגישה היום פוטאש בבית משפט פדרלי בשיקגו בארה"ב.



פוטאש, המחזיקה ב-13.9% ממניות כיל הישראלית, דחתה את הצעת הרכש של bhp בטענה כי מחיר ההצעה, 130 דולר למניה, אינו משקף את שווייה האמיתי של החברה. מניית פוטאש עלתה ביותר מ-30% מאז ה-16 באוגוסט - יום המסחר האחרון לפני הגשת הצעת הרכש של bhp - ונסחרת במחיר גבוה יותר מהצעת bhp, סימן לכך שהמשקיעים מעריכים כי צפויה הצעת רכש גבוהה יותר.



bhp מסרה בתגובה כי מדובר בתביעה חסרת בסיס לחלוטין, וכי התביעה לא צפויה להפריע או להביא לדחיית הצעת הרכש שהגישה עבור פוטאש. "אנחנו מאמינים כי בעלי המניות של פוטאש צריכים לקבל הזדמנות להחליט לגבי יתרונות הצעת הרכש שלנו", נאמר בהודעה שפירסמה bhp.



בתביעה שהגישה פוטאש נגד bhp נאמר כי האחרונה הוציאה הודעות "כוזבות ומטעות" לגבי הצעת הרכש, וכי "נועדו לעורר חשש בקרב המשקיעים כי bhp צפויה להפוך למתחרה משמעותית" של פוטאש. bhp גם לא עידכנה כנדרש את בעלי מניות פוטאש לגבי העובדה שככל הנראה יהיה צורך גם שבעלי המניות bhp יאשרו את ההשתלטות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully