אירופה נפתחה בעליות לאחר שאתמול רשמה את הירידה החדה ביותר שלה זה חודש. לונדון עולה ב-0.3%; פרנקפורט ופאריס עולות ב-0.5%. מדד סטוקס 600 הכלל-אירופי עולה ב-0.4%, עם עליות בכל המגזרים, לאחר ירידה של 1.4% אתמול. המדד התחזק ב-13% מאז מאי, הודות להתפוגגות החששות ממשבר חובות כלל-אירופי.
מגזר הכרייה מתחזק, לאחר שאתמול עלה מחיר הזהב לשיא בניו יורק, ועליות נרשמו גם במחירי הנחושת ואלומיניום. מדד המתכות של בורסת לונדון עלה אתמול ב-2.2%, וננעל ברמתו הגבוהה ביותר מאז אפריל האחרון. bhp ביליטון האנגלו-אוסטרלית מתחזקת בלונדון ב-0.4%. ריו טינטו ואקסטרטה עולות ב-0.8%. תיסנקרופ הגרמנית עולה ב-0.2%.
אדקו, חברת עובדי הקבלן הגדולה בעולם, מתחזקת ב-1.2%,לאחר שדיווחה על צמיחה של 16% בהכנסותיה בחודשיים הראשונים של הרבעון השלישי.
אירופה נפתחה בעליות: פרנקפורט ופאריס עולות ב-0.5%
סוכנויות הידיעות
23.9.2010 / 10:19