לאחרונה סירבו הבנקים לאשר לחברת הקבלנות והתשתיות, , הגדלת מסגרת אשראי והלוואות להחזרת חוב לגורמים שונים, בסך 3 מיליון שקל. מרלג אמורה לשלם במהלך השנה הקרובה חובות בסכום כולל של 33.4 מיליון שקל, מהם 12 מיליון שקל בחודש הקרוב למחזיקי האג"ח.
בדו"חות הכספיים של החברה לרבעון השני של 2010, רואי החשבון העירו כי החברה מדווחת על הפסדים מתמשכים ותזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת בחצי השנה האחרונה וכי נכון לחודש יוני, החברה אינה עומדת באמות מידה פיננסיות בנוגע לאשראי זמן קצר בסך של 4.1 מיליון שקל.
לטענת מלרג, החובות המצטברים נובעים מעיכוב בקבלת כספים מעבודות שביצעה, והיא פועלת לשם חידוש הלוואה שניתנה לה על ידי אחד הבנקים, כנגד חשבונות מאושרים שיש למרלג, ובנוסף החברה פועלת לגביית כספים מלקוחותיה. בדוחותיה לרבעון, כמות המזומנים בקופת החברה עמד על 137 אלף שקל בלבד.
פעילות חברת מלרג מתרכזת בעיקר בעבודות קבלנות תשתית באזורי תחבורה עירוניים ומרכזי אוכלוסיה צפופים, בעיקר במרכז הארץ, אך יש לה גם מספר פרויקטים למבני מגורים בקנדה ובברוקלין. מרבית לקוחותיה הם גופים ציבוריים.
הבנקים מסרבים לאשר אשראי נוסף למלרג לקראת פירעון של 12 מ' ש' לבעלי האג"ח
יעל פטר
26.9.2010 / 12:51