כלכלת גרינלנד, שעד כה היתה ידועה בעיקר בשל ייצוא הדגים שלה, עשויה להפוך לענקית נפט, כך על פי ה"טלגרף" הבריטי, אשר הקדיש כתבה למירוץ אחר הנפט באי הגדול בעולם, בו אוכלוסיה של 56 אלף איש בלבד.
חברות נפט רבות מתחרות על החיפושים בגרינלנד, טריטוריה עצמאית השייכת לדנמרק. בשבוע שעבר הודיעה חברת חיפושי הנפט הבריטית קיירן אנרג'י כי מצאה ראיות נוספות להימצאותו של נפט לחופי מערב גרינלנד. הממצאים של קיירן מאשרים את הפוטנציאל שממשלת גרינלנד רואה במערב המדינה זה זמן מה.
בכפוף לאישור הממשלה, יחלו השנה קידוחים לבחינת הממצאים במערב האי דיסקו שבגרנלנד ובדרום גרינלנד ב-2011. קיירן מכרה נתח של 51% בחברה הבת שלה בהודו לענקית הכרייה ההודית ודנטה ב-8.5 מיליארד דולר, על מנת לממן את הפרויקט. קיירן מתכננת להוציא יותר ממיליארד דולר בשלוש השנים הקרובות בקידוחים של עד 10 בארות נפט לחופי גרינלנד.
ענקיות הנפט האמריקאיות אקסון מוביל ושברון מחזיקות גם הן בזכויות קידוח לחופי גרינלנד, ומחפשות אזורי קידוח פוטנציאליים, אך הן לא צפויות להתחיל בקידוחים עד 2014.
תלותה של גרינלנד על סובסידיות בסך 790 מיליון דולר מדנמרק תצטמצם ב-50% אם גרינלנד תצליח לייצר הכנסות מהמשאבים שלה. זוהי הסיבה שפיתוח תעשיית הנפט בגרינלנד זוכה לתמיכה פוליטית גורפת, שכן הצלחתה תוביל לעצמאות מלאה.
חברות נפט מתחרות על גרינלנד - עשויה להיות ענקית הנפט הבאה
סוכנויות הידיעות
26.9.2010 / 17:31