בתוך שלוש שנים, מיקרוסופט עשויה להיות במקום השלישי בשוק מערכות ההפעלה לטלפונים החכמים - כך צופים אנליסטים, על פי אתר הפיננסים "דה סטריט".
אנליסטים צופים כי עד 2012 תצטמצם התחרות בשוק הטלפונים החכמים לשתי מתחרות בלבד - מערכת ההפעלה ios של אפל ואנדרואיד של גוגל. מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, שנכנסת מחדש לשוק הטלפונים החכמים, צפויה להיות במקום השלישי.
מיקרוסופט השיקה השנה את הגירסה החדשה של מערכת ההפעלה לסמארטפונים, שנקראה בעבר חלונות מובייל אולם עכשיו היא נקראת windows phone 7, ולהערכת אנליסטים היא מוכנה להשקיע הרבה כסף על מנת לוודא שהמערכת תצליח לנגוס בנתח השוק של המתחרות.
"אתם יכולים לקנות את דרככם פנימה לשוק, אם אתם מיקרוסופט", אמר האנליסט אהוד גלבלום ממורגן סטנלי ל"דה סטריט". גלבלום צופה כי windows phone 7 של מיקרוסופט תהיה בעלת נתח של 15% בשוק מערכות ההפעלה של הטלפונים החכמים בתוך שנתיים.
כיום ישנן ארבע שחקניות עיקריות בשוק מערכות ההפעלה לסמארטפונים - נוקיה, rim, אנדרואיד של גוגל ואפל. הסימביאן של נוקיה מהווה 41% מהשוק, rim היא בעלת נתח של 18%, לאנדרואיד נתח שוק של 17% ואפל אחרונה עם 14%, לפי נתוני מורגן סטנלי.
עד 2012, צופה גלבלום כי האנדרואיד של גוגל תוביל עם נתח של 30%, ואפל תהיה אחריה עם נתח של 25%. על פי התחזית, rim, מיקרוסופט ונוקיה יהיו כל אחת בעלות נתח שוק של 15%.
מורגן סטנלי: מיקרוסופט תהיה במקום השלישי בשוק הסמארטפונים עד 2012
סוכנויות הידיעות
28.9.2010 / 11:18