מרדית' ויטני, אנליסטית הבנקאות שזינקה למודעות בוול סטריט כאשר חזתה נכונה את קיצוץ הדיווידנד של סיטי ומחיקות הענק בבנק, מצליחה פחות מאז הקימה חברה משלה - כך מדווחת חברת המידע הפיננסי בלומברג. לפי בלומברג, מאז הקימה ויטני חברה עצמאית בשנה שעברה, כשני שליש מהמלצותיה היו גרועות מביצועי המדדים.
המלצתה של ויטני ב-2007 למכור את מניות הבנקים הזניקה אותה למודעות המשקיעים בעת המשבר הפיננסי. מגזין "טיים" בחר בה כאחד האנשים המשפיעים בעולם ומגזין "פורצ'ן" כלל אותה ברשימת "50 הנשים החזקות" שלו. ברב המכר שלו "the big short", מתאר מייקל לואיס כיצד תחזיתה של ויטני ב-31 באוקטובר 2007, כי סיטי תפחית את הדיווידנד שלה, סייעה למחיקת 390 מיליארד דולר מערך המניות האמריקאיות.
"היא מסוגלת להניע שווקים, ובהחלט שווה לשמוע מה יש לה לומר, אבל גם היא לפעמים מחטיאה - אף אחד לא יכול לקלוע למטרה תמיד", אומר מאט מקורמיק, מנהל השקעות בחברת באל אנד גיינור. "ייתכן כי ההמלצות שלה כרגע אינן המדוייקות ביותר, אך מי יודע מה יהיה בעוד שנה?", הוסיף.
ויטני, בת 40, בוגרת אוניברסיטת בראון, פרשה מבית ההשקעות אופנהיימר בפברואר 2009, והקימה את חברת מרדית' ויטניה אדוויזורי גרופ. היא לא מסרה תגובה לכתבת בלומברג.
"מי שמשקיע במניה, זו השקעה לטווח ארוך", אמרה אתמול בראיון ב-cnbc. "על זה אני מבססת את ההמלצות שלי", הוסיפה. בהודעות המחקר שלה נכתב כי המלצותיה נועדו לחזות את כיוון המניות ב-12 החודשים הקרובים.
מאז התמוטטות שוק משכנתאות הסאבפריים ב-2007, מתקשים האנליסטים בתחום הבנקאות לבצע תחזיות מדוייקות. האנליסטים המדוייקים ביותר בשנה האחרונה היו אנליסטי גולדמן סאקס, שפירסמו 30 תחזיות מדוייקות מבין 79 המניות הפיננסיות אחריהן הם עוקבים, לפי דירוג מגזין "בלומברג מרקטס". ויטני, עם 6 תחזיות מדוייקות ו-13 תחזיות שגויות בהתבסס על תשואות מניות, אל מול מדד s&p 500 לא נכנסה לדירוג. גם מול מדד המניות הפיננסיות ב-s&p 500 לא היה מצבה טוב בהרבה, עם 7 תחזיות נכונות ו-12 שגויות.
תחזיות נכונות הוגדרו כמניות בעלות המלצת "קנייה" שרשמו ביצועים טובים מביצועי השוק, מניות בעלות המלצת "מכירה" שרשמו ביצועים גרועים מביצועי השוק, ומניות בעלות המלצה "נייטרלית" שרשמו ביצועים דומים למדדים או גרועים מהם (אלא אם ההמלצה שודרגה מהמלצת מכירה).
עם ההמלצות השגויות שלה, נמנתה מניית ויזה, שנפלה ב-14% מאז הגדירה אותה ויטני "הקנייה הטובה ביותר" שלה, ומניית חברת כרטיסי האשראי קפיטל ואן פייננשל, שערכה שולש לאחר שויטני קראה למכירתה.
המנייה הראשונה שויטני דירגה כאנליסטית עצמאית הייתה מניית גולדמן סאקס, אותה החלה לסקר עם המלצה "נייטרלית" ב-4 במארס 2009. המניה זינקה ב-75% תוך 4 חודשים, הרבה יותר מהעלייה באותה תקופה במדד s&p 500. מניית בנק ולס פארגו עלתה בתקופה בה קראה ויטני למכירתה, וירדה לאחר שהעלתה את המלצתה ל"החזקה".
לקוחות שנשמעו להמלצתה של ויטני ב-1 באפריל 2009 למכור את מניית סיטי, החמיצו עלייה של 46% במחיר המניה, אך לעומת עלייה של 45% במדד s&p 500 ועלייה של 61% במדד הפיננסים של s&p 500, ניתן לומר שמדובר בהמלצה נכונה.
מאז הקימה חברה משלה: ההמלצות של האנליסטית מרדית' ויטני מחטיאות יותר מאשר פוגעות
סוכנויות הידיעות
6.10.2010 / 10:21
