סוכנות דירוג האשראי פיץ' הורידה את דירוגה של אירלנד בשלב אחד לרמה של a+ מרמה של aa-. פיץ' נתנה לאירלנד תחזית שלילית, בעקבות העלויות הגדולות של חילוץ הבנקים וחוסר הוודאות בנוגע להתאוששות הכלכלה המקומית.
"הורדת הדירוג של אירלנד משקפת את העלויות יוצאות הדופן והגדולות מצפוי של ההתמודדות הממשלתית עם חילוץ הבנקים האירים, בעיקר אנגלו איירייש בנק", לפי הודעת פיץ'. "התחזית השלילית משקפת את חוסר הוודאות בנוגע לתזמון ולחוזק של ההתאוששות הכלכלית בטווח הבינוני", לשון ההודעה.
ממשלת אירלנד הודיעה בשבוע הבא כי עלות חילוץ הבנקים עלולה להגיע לכדי 50 מיליארד יורו (68.5 מיליארד דולר). חילוץ הבנקים יגדיל את החוב הלאומי פי ארבעה לרמה של 115 מיליארד יורו, או למעלה מ-100 אלף יורו למשק בית.
מודי'ס, סוכנות דירוג האשראי, הזהירה אתמול כי היא עלולה להוריד את דירוג האשראי של אירלנד שוב בשל העלויות לחילוץ הבנקים עליהן הודיעה בשבוע שעבר, בעקבות ההתאוששות הכלכלית החלשה ובעקבות עליית עלויות ההלוואה.
מוד'יס הודיעה כי אם תוריד את דירוג האשראי של אירלנד, אשר עומד כיום על aa2, זה יהיה בשלב אחד בלבד. הורדת דירוג של אירלנד תביא את דירוג האשראי של המדינה על ידי מודי'ס לרמה זהה לזה של סוכנויות דירוג האשראי פיץ' וסטנדרד אנד פורס.
סוכנות דירוג האשראי פיץ' הורידה את דירוג האשראי של אירלנד ברמה אחת
הדר תדמור
6.10.2010 / 14:43
