האווירה מסביב למשרדי קומברס בשעות האחרונות היתה רגועה, ולא הזכירה בדבר את הדרמה שהתחוללה בחברה רק מספר שעות קודם לכן, כש-200 מעובדי החברה בישראל קיבלו את ההודעה על פיטוריהם כחלק מפיטורי 400 עובדים ברחבי העולם.
אחד מעובדי החברה, אמר כי "התחושה היא שאנשים במצב רוח לא טוב, ומרגישים את זה". עוד אמר אותו עובד כי "ידענו שיפוטרו עובדים, אבל אני לא ידעתי שהפיטורים יהיו היום".
לדברי עובד אחר, "המצב לא נעים - אבל לצערי כברהתרגלנו לזה. אנחנו מעודדים את האנשים שעוזבים, והם מוצאים עבודות במוקדם או במאוחר. מי שרוצה לעבוד ימצא עבודה". לשאלה האם אלו שפוטרו ידעו מראש על פיטוריהם אמר אותו עובד, כי "ודאות של 100% בעניין הזה אין אצל אף אחד, חלק מהאנשים העריכו וחלק גילו ממש היום. בכלל, יש תחושה של אי ודאות בחברה. אין ספק שיש עודף כוח אדם בחלק מהמקומות, היו גם אנשים שהיו בדרך לעזוב בכל מקרה וחיכו רק למכתב הפיטורים".
לדבריו, "יש הבנה אמיתית למצב של החברה, עם כל הכאב שכרוך בזה. אף אחד לא מקבל פיטורים באהבה, אבל קומברס נקלעה למצב שידוע לכולנו, כשהחברה צריכה להתייעל בלית ברירה". עובד אחר אמר, כי "חלק מהעובדים ביקשו לעזוב, כשלחלק מהאנשים כבר היו הסכמים מוכנים עם חברות אחרות". אותו עובד ציין כי לא יהיו פיצויים מוגדלים למפוטרי החברה.
קומברס ביצעה את הפיטורים יום לאחר פרסום הדו"חות לשנים 2008-2005, ועל רקע הודעתה לפני כחודש כי היא מבקשת לחתוך כ-45 מיליון דולר מהוצאות התפעול על רקע החולשה העסקית במחצית השנה הראשונה. בנוסף, מסרה אז החברה כי בכוונתה לחתוך סכום דומה בהמשך הדרך, כך שייתכן בהחלט כי הפיטורים בחברה לא תמו.
עובד בקומברס: ידענו על הפיטורים אך התזמון היה מפתיע
ניר צליק
6.10.2010 / 17:18
