וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבנק המרכזי של אירופה הותיר את הריבית על שפל של 1%

הדר תדמור

7.10.2010 / 14:49

זה החודש ה-18 ברצף שהריבית ברמה זו; מוקדם יותר היום הותיר הבנק המרכזי של בריטניה את הריבית על 0.5%



הבנק המרכזי של אירופה הותיר את שיעור הריבית על רמת שפל היום, בעקבות המתחים בשווקים הפיננסים אשר הביאו את חברי הבנק להחליט שלא לצאת עדיין ממדיניות החירום. הבנק המרכזי של אירופה, בהובלתו של הנשיא ז'אן קלוד טרישה, הותיר את הריבית על רמה של 1% - זה החודש ה-18 ברציפות. החלטת הריבית היתה בהתאם להערכות האנליסטים.



החלטת הבנק המרכזי מגיעה לאחר חודש של מתיחות בשווקים הפיננסים באירופה. אתמול הורידה סוכנות דירוג האשראי פיץ' את דירוגה של אירלנד ברמה אחת - יום לאחר שמודי'ס הזהירה כי היא עלולה לעשות כן. היום מתקיימות שביתות ברחבי יוון לאחר שמוקדם יותר השבוע הודיעה המדינה על צעדי קיצוץ נוספים לשנת 2011.



הבנק המרכזי של בריטניה הותיר את תוכנית רכישת האג"ח במתכונתה הנוכחית ואת הריבית על רמת שפל, בימים בהם בכירים בממשל ובבנק המרכזי מתדיינים האם להצטרף למאמץ העולמי להזרים עוד כספים אל המערכת הפיננסית.



הבנק המרכזי, בהובלתו של הנגיד מרווין קינג, הותירו את תוכנית רכישת הנכסים בשווי 200 מיליארד ליש"ט (319 מיליארד דולר), בהתאם לתחזיות האנליסטים. הבנק הותיר את הריבית על רמת שפל של 0.5%, גם כן בהתאם לתחזיות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully