איחוד הנסיכויות לא יחסום את שירותי בלקברי במדינה ב-11 באוקטובר, לאחר שהגיע להסכם עם יצרנית המכשיר, ריסרץ' אין מושן הקנדית, לגבי הגישה לאימייל ולנתונים אחרים, כך מסרה ביום שישי סוכנות הידיעות הממשלתית wam.
איחוד הנסיכויות הודיע כי ישהה את שירותי המסנג'ר, האימייל והדפדפן של בלקברי לכ-500 אלף המנויים החל ב-11 באוקטובר, אם לא תמצא החברה דרך להקצות שרתים מוצפנים במדינה, כך שהממשלה תוכל להשיג גישה לנתונים. עד כה הופעלו השירותים דרך שרתי החברה בקנדה ובמדינות אחרות בעולם.
"רשות הרגולציה על הטלקומוניקציה (tra) אישרה כי שירותי בלקברי כעת פועלים במסגרת הרגולציה", מסרה wam. "לפיכך, כל שירותי הבלקברי באיחוד האמירויות ימשיכו לפעול כרגיל והקפאת השירותים ב-11 באוקטובר תבוטל".
סעודיה והודו איימו גם הן לחסום את שירותי בלקברי אך הגיעו להסכמים מול rim. בספטמבר אמר גורם בכיר באיחוד הנסיכויות כי הוא אופטימי לגבי האפשרות להגיע להסכם עם rim לפני תאריך האולטימטום".
באיחוד הנסיכויות נשמעו חששות כי חוסר הגישה לנתונים עשוי ליצור בעיות אבטחה, והדגיש כי לא הצליח להגיע להסכם עם החברה מאז נכנסו תקנות הרגולציה החדשות לתוקפן לפני שלוש שנים.
פרטי ההסכם המלאים לא נמסרו.
"הרשות מעריכה את המעורבות ואת שיתוף הפעולה של ריסרץ' אין מושן בדרך להשגת ההסכם", מסרה wam.
בלקברי הגיעה לפשרה עם איחוד הנסיכויות - שירותיה לא ייחסמו
רויטרס
8.10.2010 / 14:47
