וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דלק קידוחים ואבנר מבצעות סקרי תלת מימד ברשיונות "אלון" ו"רות" הנמצאים מסביב ל"תמר"

ליאור זנו

10.10.2010 / 10:10

מדובר בשלב ב' של ביצוע הסקרים הסייסמים ברישיונות הימיים שבחזקת נובל אנרג'י וקבוצת דלק



, שבשליטת , מאשרות הבוקר כי הן מבצעות כעת סקרים תלת-מימדיים (3d) ברישיונות "אלון" ו"רות" הימיים, הנמצאים סביב "תמר" ו"דלית". הסקרים צפויים להסתיים בסוף החודש,עיבוד ופענוח התוצאות צפוי להסתיים במחצית השניה של 2011. יש לציין כי הסקרים מבוצעים על פי לוח הזמנים המקורי שנקבע חודשים מראש.



מדובר בשלב ב' של ביצוע הסקרים הסייסמים ברישיונות הימיים שבחזקת נובל אנרג'י וקבוצת דלק, לאחר שביצעו בחלק מרישיונות אלה (אלון a ו-b) סקר סייסמי שתוצאותיו הגיעו ביוני האחרון והצביעו על פוטנציאל למבנים תת קרקעיים המכילים גז טבעי.



ברישיונות אלון (b, c, ו-d) מחזיקות נובל אנרג'י (47%), דלק קידוחים (26.5%) ואבנר (26.5%) וברשיונות רות (a, b, ו-c) מחזיקות נובל אנרג'י (47%), דלק קידוחים (27.8%) ואבנר (25.1%). עלותו הכוללת של הסקר הסייסמי ועיבודו עומדת על 19 מיליון דולר, כשחלקה של כל אחת משתי השותפויות מקבוצת דלק עומד על 4.9 מיליון דולר.



בנוסף, הודיעו דלק קידוחים ואבנר כי יבצעו סקר סייסמי תלת-מימדי (3d) ברישיון אביה. תוצאות הסקר צפויות להגיע במחצית שנת 2011 ועלותו הכוללת עומדת על 2.75 מיליון דולר.



במארס 2009, במהלך קידוחי התגלית של תמר ודלית, אישר משרד התשתיות לחברות לפצל את ההיתר המוקדם "אלון" לשישה רישיונות חיפוש ימיים (אלון a-f) בשטח של 320-400 קמ"ר כל אחד. באותו הזמן פוצל גם היתר רות לשישה רישיונות (רות a-f) ששטח כל אחד מהם הוא 400 קמ"ר. תוקף רישיונות אלון ורות ניתן לשלוש שנים (עד מארס 2012).

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully