וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יו"ר בנק הפועלים: "בתקופה הקרובה צפויה כניסה של משקיעים מוסדיים חדשים לישראל"

רם עוזרי

10.10.2010 / 16:17

מנכ"ל הבנק ציון קינן: "האסטרטגיה להתרחבותנו תיקח בחשבון את צמיחת השווקים המתעוררים, במיוחד באסיה"



יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים יאיר סרוסי ומנכ"ל הבנק ציון קינן, הנמצאים בוושינגטון לרגל הכנס השנתי של קרן המטבע הבינלאומית והבנק העולמי, שוחחו הבוקר עם ראשי בנקים, גורמים פיננסים בינלאומיים ויועצים כלכליים בכירים מרחבי העולם. לדבריהם, הכלכלה הישראלית מרכזת עניין רב במיוחד וזוכה לשבחים רבים בקרב בכירי הכלכלה העולמית.



על סמך שיחותיו, אומר סרוסי כי "יש יסוד מוצק להאמין שבתקופה הקרובה צפויה כניסה של משקיעים מוסדיים בינלאומיים חדשים לישראל, הנתפשת בעיניהם כמשק אטרקטיבי במיוחד, המהווה שילוב של כלכלה מפותחת עם שיעור צמיחה גבוה יחסית".



"העולם צומח, הצמיחה העולמית היא לא במינוס ולא בקיפאון", הדגיש יו"ר בנק הפועלים. לדבריו, סביר להניח שסביבת הצמיחה בישראל תהיה בין 3.5% ל-4%, כפולה מזו הצפויה במרבית המדינות המפותחות. באשר למדיניות המוניטרית בעולם, צופה סרוסי המשך מגמה הדרגתית של עליות ריבית מדודות בכל הכלכלות המתפתחות ובמשקים הנמצאים על תוואי צמיחה.



מנכ"ל הבנק, ציון קינן, ציין כי האסטרטגיה להתרחבות הפעילות הבינלאומית של בנק הפועלים תיקח בחשבון את צמיחתם המהירה של השווקים המתעוררים, במיוחד במזרח אסיה, ואת הירידה ההדרגתית במשקלו הכלכלי של המערב. עוד הוסיף קינן כי משיחותיו עם גורמי בנקאות אמריקאים התקבל הרושם כי יש נכונות הולכת וגדלה להגדיל את האשראי באופן זהיר והדרגתי. זאת למרות שהמשבר הותיר סיכונים רבים בבנקאות האמריקאית, ולא כל הבעיות נחשפו ובאו על פתרונן. על פי נתוני בנק הפועלים, מתחילת השנה גדל האשראי הבנקאי בישראל לסקטור העסקי ב-1.2%.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully