עתודות המט"ח של סין, שהן הגדולות בעולם, הגיעו ככל הנראה לשיא של 2.5 טריליון דולר, מה שמוסיף לטענות לפיהן התערבותה של סין בשוק המט"ח פוגעת בהתאוששות הכלכלה העולמית.
עתודות המט"ח עלו בכ-48 מיליארד דולר ברבעון השלישי, לפי הערכות כלכלנים בסקר שערכה סוכנות הידיעות בלומברג. הנתון גבוה במיוחד בהשוואה לעלייה של 7 מיליארד דולר ברבעון השני, שהיתה הקטנה ביותר זה 11 שנים. הבנק המרכזי של סין יפרסם את הנתון הרשמי בהמשך השבוע.
"הצבירה המאסיבית של מט"ח רק מספקת תחמושת נוספת למבקריה של סין, אשר קוראים לייסוף מהיר יותר של היואן", אמר טום אורליק, אנליסט מחברת סטון אנד מקארתי בבייג'ין, אשר עבד קודם לכן במשרד האוצר האמריקאי.
שר האוצר של ארה"ב, טימותי גייתנר, אמר כי יואן חזק יותר יעודד את הביקוש בסין, אשר עקפה ברבעון השני את יפן ונהפכה לכלכלה השניה בגודלה בעולם. לעומת זאת, טוען יו"ר הבנק המרכזי של סין, ז'ו שיאוצ'ואן, כי סין צריכה להימנע מ"טיפול בהלם" ביואן, אלא לייקר אותו בהדרגה.
הערכות: עתודות המט"ח של סין הגיעו ל-2.5 טריליון דולר ברבעון השלישי
סוכנויות הידיעות
11.10.2010 / 11:08
