וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סורוס מזהיר: מדיניותה של סין עלולה לגרום לקריסת מערכת המטבע הבינלאומית

סוכנויות הידיעות

12.10.2010 / 19:55

המשקיע המיליארדר: "מדינות בעולם מאמצות את מדיניותה של סין, מה שעלול להביא לתקופה של תנודתיות חריפה"



המשקיע המיליארדר ג'ורג' סורוס מזהיר כי מדיניות קיבוע שער היואן של סין גרמה לכך שממשלות בכל רחבי העולם מעוניינות לאמץ את מדיניות המטבע של סין, וכי הדבר עלול לגרום לקריסת מערכת המטבע הבינלאומית, ולגרור את העולם לתקופה של תנודתיות חריפה.



"אם סין תמשיך כך, מדינות אחרות יאלצו אף הן לאמץ את גישתה", אמר סורוס בראיון לעיתון "פייננשל טיימס". "ברזיל כבר החלה לנוע בכיוון זה, ואני חושב שמדינות אחרות צפויות ללכת בעקבותיה".



כאשר נשאל סורוס בראיון לגבי הסבירות שהעולם נע בכיוון של הגבלות בתחום ההון, ענה: "אני חושב שקיים סיכוי סביר שזה יתרחש, אבל אם זה יתרחש ללא תיאום, באופן חד צדדי, הדבר עלול להוביל למלחמות סחר וצעדי גמול, ואז באמת נגיע להתמוטטות".



מאמר שפירסם סורוס בשבוע שעבר בעיתון "פייננשל טיימס" התייחס אף הוא לסוגיה. "בין אם היא מבינה זאת ובין אם לאו, סין הפכה למובילה עולמית. אם היא לא תעמוד באחריות הנדרשת ממובילה, מערכת המטבע העולמית עלולה להתמוטט ולגרור עמה את הכלכלה הגלובלית. כך או כך, עודף מאזן הסחר של סין צפוי להתכווץ, אבל יהיה עדיף לסין שהדבר יתרחש כתוצאה מעלייה ברמת החיים מאשר עקב האטה כלכלית עולמית", כתב סורוס במאמר. "הסיכויים לתוצאה חיובית אינם גדולים, אולם עלינו לשאוף לכך מכיוון שללא שיתוף פעולה בינלאומי העולם צפוי להיכנס לתקופה של תנודתיות ושיבושים חריפים".



סורוס עשה את הונו בשנת 1992 בהימור של 1.8 מיליארד דולר, שביצעה קרן קוונטום שבניהולו, כנגד הלירה הבריטית, תוך שהוא קונה מרקים גרמנים. המהלך גרר ביקורת על סורוס בטענה כי ההימור גרם לנפילת המטבע הבריטי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully