אתמול הגישו יוסי לוי, המנכ"ל הוותיק של ישראמקו, השותפה בקידוח "תמר", ואורי אלדובי, מנכ"ל בית ההשקעות הלמן-אלדובי, שהקים לאחרונה את שותפות חיפושי הגז והנפט הזדמנות ישראלית, את מועמדותם לתפקיד יו"ר איגוד תעשיות מחפשי הנפט והגז בישראל. האיגוד קם במסגרת איגוד לשכות המסחר על ידי התאגידים המרכזיים הפועלים בתחום, שהחליטו לפעול להסדרת הענף על רקע השינויים הרגולטוריים. עם החברים הרבים באיגוד נמנות שותפויות וחברות כמו דלק אנרגיה, דלק קידוחים, אבנר חיפושי נפט, נובל אנרג'י, ישראמקו, לפידות, רציו והזדמנות ישראלית.
האיגוד, שקיים ביום ראשון את דיונו הראשון, צפוי לבחור עד יום ראשון הבא את העומד בראשו. היו"ר הנבחר צפוי לנהל את מאבקי השותפויות והחברות בתחום מול הרגולטורים: ועדת ששינסקי שדנה בשינוי שיעור התמלוגים שישלמו השותפויות למדינה; משרד התשתיות שהקפיא אישור עסקות במגזר עד להנהגת כללים חדשים; והרשות לניירות ערך, שמעוניינת לקבוע חוקי דיווח נוקשים.
בדיון המקדים להקמת האיגוד ביקש אלדובי, שמכהן כיו"ר הזמני, להציע את עצמו לתפקיד הקבוע ולהצביע על כך באותו מועד - אך נתקל בהתנגדות. "אתה איש מאוד רציני ומנוסה בנושא הפיננסים, אך לדעתי, נכון שמי שיוביל את האיגוד תהיה אחת חברות הגדולות, שעוסקת ממש בפעילות חיפושים", אמר לו אוהד מראני, שמכהן כיום כמנכ"ל עמנואל אנרגיה של הכשרת היישוב, וביקש לדחות את ההצבעה.
לאחר הישיבה פנו כמה גורמים ללוי וביקשו ממנו כי יציג את מועמדותו, כמי שמנהל את אחת החברות הגדולות בתחום, עם מאגר גז מוכח. "חשוב לציין שבמקרה שאלדובי ייבחר - נתמוך בו", אמר אחד המשתתפים בישיבה. לדבריו, "אין ספק כי בנושא הדיווחים לבורסה יש לאלדובי יתרון בלתי מעורער של הבנת השוק. העניין הוא שלאיגוד יש חיים אחרי ששינסקי - והם יכללו עשייה מול גוף מאוד מקצועי במשרד התשתיות".
מחפשים גז, נפט ויו"ר
ליאור זנו
14.10.2010 / 7:03
