חברת מעלות הודיעה, לקראת הנפקת האג"ח של yes, כי היא מכניסה את דירוג האשראי של החברה למעמד credit watch עם השלכות חיוביות והוסיפה שעם השלמת ההנפקה יועלה הדירוג למדרגת a-. מעלות צופה כי: "נזילותה של yes תשתפר מהותית אם וכאשר תושלם ההנפקה על כל תנאיה". זו ההעלאה השלישית בדירוג האג"ח של החברה בשנה האחרונה.
כפי שהודיעה yes בתחילת השבוע, החברה החלה ב-rod show שמטרתו גיוס הון של כ-350 מיליון שקל בגיוס אג"ח פרטי מגופים מוסדיים. אייל אידווב, שותף בחטיבת המימון בגיזה, זינגר, אבן, מלווה את yes בתהליכי הדירוג והמימון מחדש. כתי מוריה, סמנכ"ל הכספים של yes, מסר: "מדובר בהישג חסר תקדים בו חברה משפרת תוך פחות משנה שלוש פעמים את דירוג האשראי שלה. האג"ח שיונפק כעת יונפק כבר בדירוג a-".
החברה גוררת חוב גדול לבעלי המניות זה שנים. yes סיימה את 2009, לראשונה בתולדותיה, עם רווח קטן של 79 מיליון שקל, בניכוי חוב זה.
מעלות מעלה את דירוג האשראי של yes לקראת הנפקת האג"ח
אמיתי זיו
14.10.2010 / 14:45
