יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי אמר כי לדעתי שיעור האבטלה הגבוה בארה"ב והאינפלציה הנמוכה יימשכו אל תוך שנת 2011, ולכן ישנן סיבות לנקוט צעדים נוספים מבחינת המדיניות המוניטרית. את הדברים אמר ברננקי בועידה בבנק הפדרלי של בוסטון.
ברננקי לא פירט בנוגע למדיניות המיוחדת שהפדרל ריזרב עשוי לנקוט, ורק אמר כי הבנק עשוי להגדיל את אחזקותיו באג"ח ארוכות טווח. ברננקי תמך בגישה הזהירה ואמר שלפדרל ריזרב ניסיון מועט בהערכת ההשפעה הכלכלית של רכישת הנכסים.
ברננקי אמר כי הפדרל ריזרב עשוי לשקול להכריז שהריבית הנמוכה בארה"ב תיוותר לתקופה ארוכה יותר ממה שהשווקים מצפים.
"הבנק הפדרלי עשוי לשקול להרחיב את תוכנית רכישת האג"ח או לשנות את השפה בהצהרותיו. למדיניות לא קונבנציונאלית יש מחיר והגבלות אותן צריך לשקול, כשחושבים על צעדים אגרסיביים".
ברננקי אמר כי עמיתיו בבנק המרכזי בוחנים בימים אלה דרכים לעידוד הכלכלה בעקבות שיעור האבטלה שנותר קרוב לרמת 10% ובעקבות שיעור האינפלציה שנמוך משיעור המטרה של הבנק. "הסיכונים מפני דפלציה גבוהים ממה שהיינו רוצים", אמר ברננקי, והוסיף: "שיעור האבטלה צפוי להישאר גבוה תקופה ממושכת".
ברננקי: ישנה הצדקה לנקיטת צעדים מוניטריים נוספים
סוכנויות הידיעות
15.10.2010 / 14:51
